Happy Thanksgiving…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λεπτές λωρίδες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά, ολόκληρα

3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λωρίδες

1 σκ. σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κλαδάκι θυμάρι

1 σφηνάκι κονιάκ

1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

πιλάφι απλό για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα της.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε με το πιλάφι.

Πηγή: argiro.gr