ΥΛΙΚΑ

Πατάτες
ζωμός κοτόπουλου
ζωμός λαχανικών
Σύγλινο
Φρέσκο κρεμμύδι
Γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ για ζωμό λαχανικών

Κρεμμύδι
Καρότο
Κόκκινη πιπεριά
Ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε σα βάση της σούπα το ζωμό λαχανικών και δημιουργούμε διάφορα πιάτα της αρεσκείας μας. Ψιλοκόβουμε πατάτες και τις βράζουμε σε νερό, αφαιρούμε τις πατάτες από το νερό και χρησιμοποιούμε το νερό με το άμυλο για να δέσουμε τις σούπες.

Από το ζωμό λαχανικών κάνουμε μια διαλογή υλικών, τα βράζουμε και τα πολτοποιούμε, εν συνεχεία προσθέτουμε ζωμό της αρεσκείας μας. Βράζουμε τη σούπα και την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι. Εναλλακτικά, τον πολτό που περισσεύει μπορούμε να τον ψήσουμε ως κεφτέδες λαχανικών στο φούρνο. Μπορούμε να σερβίρουμε με σύγλινο, με γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ζωμού λαχανικών
Κόβουμε και τοποθετούμε τα λαχανικά σ’ ένα ταψί. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.