ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κουτί μανιτάρια (ή φρέσκα)

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

1 κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κάρι ή κατά τη γεύση

1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό

αλάτι-πιπέρι

βούτυρο ή ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με πάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και στη συνέχεια τα μανιτάρια, λίγο αλάτι, το κάρι και το πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει βράση για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και μετά από 4-5 λεπτά το κόρνφλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα.

Αφήνουμε ακόμα 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σερβίρουμε με ρύζι.