Συνταγή του Γιάννη Λουκάκου από το Master Chef…


Υλικά

Για τις κροκέτες

500γρ Κατσικίσιο τυρί φρέσκο (τύπου chevre)

500γρ Φέτα

3 Αυγά χτυπημένα

450γρ Πολέντα

200γρ Ψωμί τοστ τριμμένο (χωρις κορα)

300γρ Αλεύρι


Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Για την σάλτσα πορτοκάλι και κίμινο


250γρ Μαρμελάδα πορτοκάλι καλής ποιότητας με ξύσμα

125γρ Ξύδι μπαλσάμικο λευκό

1,5γρ Κίμινο φρεσκοτριμμένο

1γρ Κόλιανδρο σπόρο φρεσκοτριμμένο

Λίγο Κορν φλάουρ για δέσιμο

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε τα 2 τυριά μέχρι να ομογενοποιηθούν απόλυτα και το μείγμα νε γίνει κρεμώδες.

Τοποθετούμε το μείγμα με την βοήθεια μιας χούφτας σε φόρμες σιλικόνης με οβάλ θήκες.

Καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν εντελώς και έπειτα ξεφορμάρουμε. Αναμιγνύουμε την πολέντα με το αλεύρι και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Σε άλλο σκευος βάζουμε τα αυγά και σε ένα τρίτο το αλεύρι.

Αλευρώνουμε τις κροκέτες, τις βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην πολέντα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά για όλες τις κροκέτες.

Μπορούμε να διατηρήσουμε στην συντήρηση για 2 ήμερες ή να καταψύξουμε για 2 μήνες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα στους 170C και προσθέτουμε τις κροκέτες.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουνε καλά. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: megatv.com