ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

1 πακέτο λαζάνια

500 γρ. κιμά

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τον κιμά για 10 λεπτά σε μία κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο σένα βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Αλοίφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα ταψάκι με ψηλά τοιχώματα. Ρίχνουμε λίγο κιμά στη βάση και στρώνουμε με μια σειρά λαζάνια.

Βάζουμε από πάνω τους κιμά και λίγο πεκορίνο. Στρώνουμε με λαζάνια και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Ψήνουμε στους 180 C για 25 – 30 λεπτά και τα ελαφριά μας λαζάνια είναι έτοιμα.