ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

300 γραμμ. ρύζι arborio, carnaroli ή καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

800 ml ζωμός κότας ή νερό ζεστό

1 φλιτζ. φρέσκο τυρί κρέμα

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2΄ και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3΄).

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15΄. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).

Πηγή: www.argiro.gr