ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

600 γραμμ. μοσχάρι (κόντρα, φιλέτο, κιλότο ή στρογγυλό) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

5-6 μανιτάρια σε φέτες

2 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα

1 κλαδάκι (ή λίγο ξερό) θυμάρι

1 πρέζα ζάχαρη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γραμμ. ταλιολίνι

κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι, χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6΄-7΄, να ψηθεί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄, να γυαλίσουν, και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ταλιολίνι και με λαβίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, να βράσουν δυνατά για 1΄. Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αντί για ταλιολίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγκουίνι ή φετουτσίνι!

Πηγή: argiro.gr