Σουφλέ σοκολάτας…

Δημοσιεύθηκε @ 6/12/2010 στις 16:00 | Κατηγορία: Διάφορα από

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σοκολάτα
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αύγα
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το ποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.

Λίγη λίγη πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα αφού κρυώσει στα χτυπημένα αυγά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλυρώνουμε πολύ καλά, 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Γεμίζουμε τα μολάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9-10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Πηγή: antenna.gr

Tags: , , , , ,