ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

1 πακέτο βίδες (500 γρ.)

5 κουταλιές κατίκι

20 ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)

2 μεγάλες ντομάτες (σε κύβους)

1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)

Φρέσκια ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά, προσθέτοντας λίγες σταγόνες λάδι στο νερό για να μην κολλήσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Προσθέτετε το κατίκι, τις ελιές ψιλοκομμένες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε μετά από 30-60 λεπτά.

Οι ελιές θεωρούνται υψηλότερης αντιοξειδωτικής αξίας σε σύγκριση με το ελαιόλαδο όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. 

Μία μερίδα βίδες με ελιές σας δίνει •Θερμίδες 469 •Υδατάνθρακες 80,5 γρ. •Πρωτεΐνες 14,5 γρ. •Λιπαρά 9,9 γρ.

Πηγή: vita.gr