ΥΛΙΚΑ για το κέικ

2 κ.σ. σκόνη κακάο

100gr βούτυρο

100gr άχνη ζάχαρη

1 αυγό

100gr αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κονσέρβα μαύρα κεράσια, στραγγισμένα

2 κ.σ. φουντούκια ψιλοκομμένα

ΥΛΙΚΑ για τη σως σοκολάτας

25gr βούτυρο

142 ml κρέμα γάλακτος

75gr μαύρη σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια

λίγο μπράντυ ή ρουμι ή αμαρέτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώστε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με το βούτυρο

Ανακατέψτεε το κακάο σε σκόνη με μερικές κουταλιές της σούπας βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα κακάο, το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά, χύστε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με τα κεράσια και τα φουντούκια πριν το βάλετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Όσο το κέικ σας ψήνεται, κάντε τη σως σοκολάτας. Βάλτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και βράστε το. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε τα κομμάτια σοκολάτας στο τηγάνι.

Ανακατέψτε λίγο και στη συνέχεια αφήστε το για 5 λεπτά έτσι ώστε η καυτή κρέμα να λιώσει τη σοκολάτα.

Προσθέστε λίγο από το αλκοολ που θα επιλέξετε και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, περιχύστε με τη ζεστή σως σοκολάτας.

Συνδυάστε το κέικ με παγωτό ή και σκέτο.

jamieoliver.com