ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΝΤΟΝΑΤΣ

1 φλιτζάνι χυμό μήλου

3 1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλίες της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας σόδα

1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 / 8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 / 2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ή μεσαία φωτιά, βράστε το χυμό μήλου για 20 έως 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και αφήστε το στην άκρη.

Χτυπήστε στο μίξερ (με μεσαία ταχύτητα) το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνουν και αυτά ένα μείγμα.

Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το χυμό μήλου και το αποβουτυρωμένο γάλα. Προσθέστε και το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και πασπαλίστε τις δύο μπάλες με μπόλικο αλεύρι. Πατίστε τη ζύμη με τα χέρια σας ώστε να γίνει αρκετά πλακουτσωτή και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο, αν δεν έχετε ειδικό εργαλείο που να φτιάχνει το σχήμα των ντόνατς, χρησιμοποιήστε κάτι άλλο για να φτιάξετεο το εξωτερικό σχήμα αλλά και την τρύπα στη μέση όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Τοποθετήστε τα ντόνατς αλλά και τη ζύμη που αφιαρέσατε για να φτιάξετε τις τρύπες σε ένα ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσιε λαδόκολλες.

Βάλτε το στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνε το λίγο σε μέτρ αφωτιά.

Ρίξτε μέσα στο λάδι τα ντόνατς και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν για 60 δευτερόλεπτα. Γυρίστε τα και αφήστε τα για άλλα 30-60 δευτερόλεπτα.

Μόλις τα βγάλετε βάλτε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά βουτήξτε τα στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης. Όσο για τα μειγματάκια που έχουν προκύψει από τις τρύπες που κάνατε στα ντόνατς, βάλτε τα και αυτά στο καυτό λάδι και μετά βουτήξτε τα στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης και σερβίρετε.