ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι,ψιλοκομμένο

1 1 / 2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 

3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

1 κουταλάκι αλάτι

1 / 2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1 / 4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

8 φλιτζάνια ψωμί (γαλλικό ή ιταλικό) σε κύβους

2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα 

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 

2 3 / 4 φλιτζάνια γάλα

9 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 / 4 κουταλάκι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για ένα λεπτό.

Ανακατέψτε το σπανάκι, βγάλτε από τη φωτιά καιαφήστε το στην άκρη.

Απλώστε το 1 / 3 των κύβους ψωμιού σε ένα καλά βουτυρωμένο πιρέξ ή πυρίμαχο ταψί, από πάνω το 1 /3 του σπανακιού και το 1 / 3 από καθένα από τα τυριά.

Επαναλάβετε στρώνοντας δύο φορές με το υπόλοιπο ψωμί, το σπανάκι και το τυρί.

Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα,τ η μουστάρδα και το υπόλοιπο 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 / 4 κουταλάκι πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχτε ομοιόμορφα στην κορυφή του ταψιού.

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρε ή και μία ολόκληρη μέρα.

Την επόμενη μέρα, αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, ενώ προθερμάνετε το φούρνου στους 200 βαθμούς.

Ψήστε για 45 – 55 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.