ΥΛΙΚΑ

1 / 2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο μαρούλι

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 / 4 φλυτζανιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού

1 / 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

3 / 8 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

1 / 2 φλιτζάνι τρυμμένη παρμεζάνα και λίγη έξτρα γαι το σερβίρισμα

6 μεγάλες ντομάτες

6 μεγάλα αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τα φύλλα του μαρουλιού σε πολύ μικρά κομματάκια.

Γεμίστε 4 φλιτζάνια με το κομμένο μαρούλι και ό,τι περισσέψει βάλτε το στην άκρη.

Ρίξτε στο μίξερ το σκόρδο και χτυπήστε το και αμέσως μετά ρίξτε και το μαρούλι με το μαϊντανό. Ριξτε επίσης 1 / 4 κουταλάκι αλάτι, 1 / 4 κουταλάκι πιπέρι και το τυρί και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί.

Ριξτε και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόψτε τις κορυφές της κάθε ντομάτας και αδειάστε το περιεχόμενό τους.. Γεμίστε την κάθε ντομάτα με μία κουταλιά από το μείγμα που έχετε φτιάξει (πέστο). Σπάστε από ένα αυγό πάνω από κάθε ντομάτα και ρίξτε από πάνω αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε στο φούρνο για 18-22 λεπτά.