ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλες μελιτζάνες

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανι

800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ή 1 κιλό φρέσκες ντομάτες

αλάτι και μαύρο πιπέρι

λίγο ξίδι

1 μεγάλη χούφτα φρέσκο βασιλικό

4 μεγάλες χούφτες παρμεζάνα

2 χούφτες ψίχουλα από ψωμί

λίγη φρέσκια ρίγανη, φυλλαράκια κομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε στην άκρη.

Βάλτε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι με 2-3 κουταλιές λάδι.

Ρίξτε στο τηγάνι τα φύλλα ρίγανης, το κρεμμύδι και το σκόρδο.και σοτάρετε για 10 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και το σκόρδο να αποκτήσει ένα ελαφρύ χρωματάκι.

Αν χρησιμοποιείται ντοματάκια σε κονσέρβα απλά σπάστςε τα και ρίξτε τα στο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και βάλτε το στη φωτιά για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βάλτε στο γκριλ τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα χρωματάκι και από τις δύο μεριές.

Μόλις γίνει η σάλτσα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και ξίδι και προσθέστε και το βασιλικό.

Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε λίγη σάλτσα, μί μικρή στρώση παρμεζάνας και μία στρώση μελιτζάνες. Συνεχίστε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώστε με λίγη σάλτσα και λίγη παρμεζάνα.

Ο Jamie Oliver προτείνει να βρέξετε ελάχιστα τα ψύζουλα, να τα βουτήξετε σε λίγο ελαιόλαδο και να τα ρίξετε πάνω από την παρμεζάνα.

Ψήστε στους 190 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρετε με κέφι..

Υ.Γ. Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Ιταλίας.