ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΚΡΕΠΕΣ

1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κιλό μανιτάρια Cremini, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 / 4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

1 / 2 φλιτζάνι γάλα

1 / 2 φλιτζάνι λευκό τυρί, μοτσαρέλα ή provolone, χοντροτριμμένο

αλμυρές κρέπες (ακολουθεί συνταγή)

2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 / 4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε μία κουταλιά βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι. Το σωτάρετε λίγο χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα.

Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, προσθέστε τα μανιτάρια και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα.

Ρίξτε το provolone ή τη μοτσαρέλα και αφήστε τη να λιώσει. Σβήστε τη φωτιά.

Βάζουμε δύο κρέπες σε ταψί. Απλώνουμε από πάνω μία λέπτη στρώση από το μείγμα και λίγο σχοινόπρασο. Βάλτε από πάνω άλλη μία κρέπα, μείγμα, και άλλη κρέπα και άλλο μείγμα… μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε τον “πύργο” με μία κρέπα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Συνταγή κρέπας

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα αυγά
3 / 4 φλιτζανιού γάλα
1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο, λειωμένο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βούτυρο, για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε όλα τα συστατικά (εκτός του βουτύρου για το τηγάνι) και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.

Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίξτε μία-δύο κουταλιές από το μείγμα και γυρίστε γύρω γύρω το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα. Αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα και γυρίστε την κρέπα και από την άλλη μεριά. Κάντε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.