ΥΛΙΚΑ

Για το ζωμό: 

1 μεγάλο κοτόπουλο

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Λίγα κλωναράκια σέλινο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

Μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι

Για τη σούπα: 

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

250 γραμμ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

Λίγο ελαιόλαδο

Για το αβγολέμονο: 

3 αβγά

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφαιρέστε την πέτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κοτόπουλο Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο και κάλυψε το κρέας σου με ζεστό νερό. Δέσε το σέλινο, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο με σπάγκο κουζίνας και ρίξ’ το μαζί με τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό

Άφησε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 1-1,5 ώρα και ξάφρισε όποτε χρειάζεται

Αφαίρεσε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σούρωσε καλά το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι, ώστε να πάρεις έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ζωμό

Καθάρισε προσεκτικά το κοτόπουλο και κράτησε το μισό για τη σούπα

Σε ένα τηγάνι σόταρε με λίγο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους

Ρίξε το ζωμό στην κατσαρόλα και βάλε να βράσει μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι όλα να μαλακώσουν, περίπου 10΄

Απόσυρε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Σε ένα βαθύ μπολ αραίωσε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτύπησε με σύρμα μαζί με τα αβγά

Πρόσθεσε χτυπώντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα πρόσθεσε σταδιακά και το μισό τουλάχιστον ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας

Ρίξε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί, τα μανιτάρια και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο

Σέρβιρε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι