ΥΛΙΚΑ

4 λουκάνικα φρανκφούρτης

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​φασκόμηλο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 / 2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα

1 κιλό ριγκατόνι

1 φλιτζάνι γάλα 2%

1 / 2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι

1 / 4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει.

Κόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και βάλτε τα στην άκρη.

Ψιλοκόψτε τα πράσα και βάλτε τα στην άκρη. Κάντε το ίδο με το φασκόμηλο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μαγειρεψτε τα λουκάνικα έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Καθώς μαγειρεύετε σπάστε το λουκάνικο για να γίνει σαν κιμάς (προηγουμένως έχετε αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη του λουκάνικων).

Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα μπολ.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το φασκόμηλο στο τηγάνι. Αφήστε το για ένα λεπτό, προσθέστε το πράσα & το πιπέρι καγιέν. Αφήστε το για 2 με 3 λεπτά και ξαναβάλτε το κρέας πίσω στο τηγάνι.

Όταν μαγειρευτεί το πράσο, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα υλικά όπως είναι στο τηγάνι.

Για τη σως ντομάτας:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο καιτα  κρεμμύδια.

Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή.

 Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά (με κλειστο το καπάκι).

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.

Μόλις μαλακώσουν οι ντομάτες, προσθέστε το γάλα και το βούτυρο και ανακατέψτε. Κρατήστε τη θερμοκρασία πολύ χαμηλά ή σβήστε τη τελείως μέχρι να σερβίρετε.

Όταν γίνουν και τα ριγκατόνι προσθέστε τα στο καυτό τηγάνι με το μείγμα λουκάνικου. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν φαίνεται στεγνό.

Σερβίρετε με τη σως ντομάτας από πάνω..