Αμερικάνικη συνταγή.. crème brûlée..

Δημοσιεύθηκε @ 9/05/2011 στις 11:52 | Κατηγορία: Διάφορα από

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ψωμάκια

1 καρβέλι ​​άσπρο ψωμί ή ψωμί της επιλογής σας

1 1 / 3 φλιτζάνι πλήρες γάλα

2 / 3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

4 μεγάλα αυγά

1 / 3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1 κουταλάκι του γλυκού Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι ή 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

για την επικάλυψη

2 / 3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ψωμί σε αρκετά μεγάλες φέτες (όπως στη φωτογραφία).

Ανακατέψτε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λικέρ και τη βανίλια.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάλτε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και περιχύτε της με την κρέμα. Αφήστε τις να την απορροφήσουν για 30 λεπτά και γυρίστε τις για να πάει παντού η κρέμα.

Βάλτε μία λαδόκολα σε ένα άλλο ταψί και βάλτε τις φέτες ψωμιού σε απόσταση τη μία από την άλλη. Ψήστε τις για 30-35 λεπτά. Για να δείτε αν έχουν ψηθεί βάλτε ένα μαχαίρι μέσα σε μία φέτα. Αν βγει καθαρό από εκεί χωρίς κρέμα πάνω του τότε είναι έτοιμο.

Για να καραμελώσετε την επιφάνεια

Λιώστε 2/3 της ζάχαρης σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ανακατέψτε με ένα μικρό κουταλάκι μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Απλώστε το μείγμα πάνω στο ψημμένο ψωμί με μία σπάτουλα.

Σερβίρετε με φρέσκα μούρα.

Tags: , , , , , , , ,