Αυγόπιτα με πιπεριές από τον… Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύθηκε @ 12/04/2013 στις 15:00 | Κατηγορία: Διάφορα από


Υλικά

Μια συσκευασία ζύμη σφολιάτας

2 μέτριες πιπεριές φλωρίνης

2 μέτρια κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη

250γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες

αλάτι

πιπέρι

9 αυγά (8+1)

λίγο νερό ή γάλα

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25εκ. και ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Ψιλοκόβουμε και πετάμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι.

Σε 2 λεπτά προσθέτουμε και τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.

Εντωμεταξύ στο ταψάκι μας βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Πάνω του βάζουμε μια στρώση από το ζαμπόν. Από το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές που πια έχει σοταριστεί πετάμε μέσα το μισό πάνω από το ζαμπόν.

Ρίχνουμε και το μισό τυρί. Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο. Το κάνουμε αυτό για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μέσα κανένα τσόφλι. Αδειάζουμε τα αυγά με προσοχή πάνω στο ταψάκι. Ναι, δεν τα σπάμε, ναι δεν τα χτυπάμε, ναι, έτσι όπως είναι τα βάζουμε.

Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια-πιπεριές, το τυρί (κρατώντας λίγο για πασπάλισμα) κτλ και πάνω τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν. Πάνω από όλα αυτά βάζω το άλλο φύλλο ζύμης και με το αυγό που έχω κρατήσει αφού το χτυπήσω με λίγο νερό, με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια της πίτας.

Κάνω ένα-δυο χαρακιές για να φεύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο, ρίχνω και το υπόλοιπο τυρί στην επιφάνεια και ψήνω για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς.

Tags: , ,