Νηστίσιμο μπράουνι με σοκολάτα και ταχίνι.. από τον Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύθηκε @ 30/04/2013 στις 14:00 | Κατηγορία: Διάφορα από

Υλικά

150γρ. αλεύρι
μισό κ.γλ. μπεϊκιν
μισό κ.γλ. κανέλα
150γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100γρ. κουβερτούρα
150γρ. ταχίνι
150γρ. άχνη ζάχαρη
100γρ. δάκρυα σοκολάτας
50γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρει βράση. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι. Παράλληλα σε ένα μπολ ανανκατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.

Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25×30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.

Tags: , ,