Ένα μικρό αγοράκι από την Κίνα, που γεννήθηκε με πολύ έντονα μπλε μάτια έχει κάνει τους γιατρούς να αναρωτιούνται με την ικανότητά του να βλέπει στο απόλυτο σκοτάδι.


O Nong Youhui, όπως είναι το όνομά του έχει μάτια τα οποία βγάζουν μία ουσία όταν το φως πέφτει κατευθείαν πάνω τους όπως συμβαίνει και με τις γάτες του Σιάμ οι οποίες μπορούν επίσης να δουν στο σκοτάδι. Οι γιατροί μελετούν τα μάτια του Nong από τη στιγμή που ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο όταν ήταν πιο μικρός.

“Μου είπαν ότι μεγαλώνοντας τα μάτια του θα σταματήσουν να είναι τόσο λαμπερά και θα γίνουν μαύρα όπως των περισσότερων Κινέζων αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής”, είπε ο πατέρας του.

Παρόλο που ο μικρός μπορεί να παίζει στο φως της ημέρας όπως κάθε άλλο παιδί δυσκολεύεται αρκετά όταν το φως είναι πάρα πολύ έντονο.

Προκειμένου να τεστάρουν τον Nong για το πόσο καλά μπορεί να δει στο σκοτάδι, ένας Κινέζος δημοσιογράφος του έδωε ένα γραπτό ερωτηματολόγιο για να συμπληρώσει μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ο Nong μπορούσε να διαβάσει και να απαντήσει τέλεια σε όλες τις ερωτήσεις καθώς μπορεί να δει μέσα στο σκοτάδι όπως βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το World Record Academy ο Nong είναι ο πρώτος άνθρωπος που μπορεί να δει τέλεια μέσα στο σκοτάδι.