Το καλύτερο σπιτικό Pad Thai! Μία συνταγή με γαρίδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου..

Δημοσιεύθηκε @ 3/09/2013 στις 12:03 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Υλικά

500 γρ. λαζάνια

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 φλυτζανιού φυστίκια ψιλοκομμένα

2-4 αυγά χτυπημένα

1/4 φλυτζανιού ζωμός κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 λάιμ

Εκτέλεση

1. Βράσε τα μακρόνια για όση ώρα λέει πάνω στη συσκευασία. Στράγγισέ τα και βάλτα στην άκρη. Αν θέλεις πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

2. Ετοίμασε όλα τα άλλα υλικά. Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και βάλε σε χωριστό μέρος το πράσινο από το λευκό μέρος, λιώσε το σκόρδο, ψιλόκοψε τα φυστίκια και χτύησε τα αυγά.

3. Ανάμειξε όλες τις σάλτσες. Βάλε σε ένα μπολ το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σως, τη σάλτσα ψαριού και το λιωμένο σκόρδο. Μαρινάρισε τις γαρίδες με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα.

4. Τώρα είναι η ώρα να βάλεις όλα τα υλικά μαζί. Ζέστανε το γουόκ σου ή ένα τηγάνι (αν δεν έχεις γουόκ) σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας στο τηγάνι και πρόσθεσε τις γαρίδες. Άφησε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Αφαίρεσέ τες από τη φωτιά και βαλ’τες στην άκρη.

5. Βάλε το τηγάνι και πάλι στη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιώνμε λίγο αλάτι. Ρίξε τα αυγά και άφησέ τα να τηγανιστούν για 30 δευτερόλεπτα. Βάλ’τα στην άκρη του τηγανιού και πρόσθεσε τα λαζάνια. Ρίξε την υπόλοιπη σως, ρίξε τις γαρίδες μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και στίψε και το μισό λάιμ.

6. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και δοκίμασε. Αν χρειάζεται λίγη περισσότερη γλύκα βάλε λίγη καφέ ζάχαρη παραπάνω. Αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι βάλε λίγη σόγια σως ή λίγη σάλτσα ψαριού. Μόλις γίνει ακριβώς όπως το θέλεις σέρβιρέ το ρίχνοντας ψολικομμένα φυστίκια από πάνω και λίγο λάιμ.

Tags: , ,