Κυριακή πρωί και ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα καλός. Θα έλεγα, μάλιστα, πως ήταν αρκετά κακός για οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα καφεδάκι σε κάποιο από τα άπειρα καφέ της πόλης. Και επειδή μένω στα νότια προάστια αποφάσισα να πάω στο Mikel για να δω και για ποιο λόγο γίνεται τόσος χαμός με τη συγκεκριμένη αλυσίδα καφέ.

Παρόλο που πήγα αρκετά νωρίς θα έλεγα για καφεδάκι το μαγαζί είχε κόσμο ενώ έρχονταν και πολλοί να πάρουν καφέ και σνακ για έξω (ποιος ξέρει πού πήγαιναν Κυριακάτικα και με τόσο χάλια καιρό;). Η διακόσμηση του μαγαζιού ήταν πολύ όμορφη ενώ τα γλυκούλικα τραπεζάκια του μου έδιναν την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε κάποιο cafe στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να παρασύρθηκα και από τον ζωγραφιστό Πύργο του Άιφελ που έβλεπα στον απέναντι τοίχο αλλά η αίσθηση που είχα ήταν αυτή.

Το προσωπικό ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικό και χαμογελαστό ενώ δε μας άφηναν ποτέ χωρίς νερό μιας και περνούσαν που και που και μας γέμιζαν τα ποτήρια ακόμα και αν είχαμε πιει μόνο μία γουλιά. Πριν καν παραγγείλουμε μας έφεραν σε ένα πιατάκι δύο ειδών κέικ και ένα μπισκοτάκι ενώ αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το λουκουμάκι με το οποίο συνόδευσαν τον ελληνικό καφέ (ο οποίος δεν είναι μηχανής)!

Οι τιμές ήταν καλές (και ο διπλός ελληνικό και ο διπλός εσπρέσσο κόστιζαν από 3,5 ευρώ ο καθένας) και η γενικότερη ατμόσφαιρα με έκανε να θέλω να ξαναπάω σύντομα..