Αμερικάνικη συνταγή: Μακαρόνια με τυρί..

Δημοσιεύθηκε @ 3/04/2014 στις 14:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

ΥΛΙΚΑ

8 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

6 φέτες λευκό ψωμί

5 1 / 2 φλιτζάνια γάλα

1 / 2 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

1 / 4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 / 4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 / 4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

4 1 / 2 φλιτζάνια τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ

2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα ή 1 1 / 4 φλιτζάνια (περίπου 5 ουγγιές) τριμμένο τυρί Pecorino Romano

1 κιλό μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάλτε βούτυρο σε μία κατσαρόλα και αφήστε την στην άκρη.

Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα μέτριο μπολ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώστε 2 κουταλιές βούτυρο.

Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το ψωμί, και ανακατέψτε. Βάλτε το στην άκρη.

Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Λιώστε σε ένα άλλο κατσαρολάκι υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσθέστε το αλεύρι. Αφήστε το για ένα λεπτό ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε. Σιγά-σιγά, καθώς ανακατεύετε, ρίχνετε και το γάλα μέσα.

Ανακατεύετε για 8-12 λεπτά.

Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Ανακατέψτε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν, 3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, και 1 1 / 2 φλιτζάνια γραβιέρα. Βάλτε στην άκρη το μείγμα.

Βάλτε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και όταν βράσει, ρίξτε τα μακαρόνια. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά (θέλουμε να έχουν γίνει απ’έξω και όχι από μέσα). Βγάλτε τα, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο μείγμα των τυριών.

Ρίξτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταξί, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τυριά και το ψωμί και βάλτε το στο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρετε.

Tags: , , , , , , ,