Η lifestyle blogger Emily μας δίνει μία αυθεντική ιταλική συνταγή για ριζότο με μανιτάρια!

Δημοσιεύθηκε @ 28/04/2014 στις 19:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Είναι lifestyle blogger και ιδιαιτέρως πολυάσχολη. Ο λόγος για την Emily η οποία μας παρουσιάζει μέσα από το blog της Lifestylemily εύκολες λύσεις που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητά μας. Φυσικά περνάνε πρώτα από τη δική της καθημερινότητα.. το ίδιο συνέβη και με την παρακάτω απίστευτα γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ριζότο με μανιτάρια..

rizotomemanitaria

Ο περιορισμένος χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να φτιάχνω μπελαλίδικες συνταγές κυρίως τα βράδια που ξεμπερδεύω από τις δουλειές μου μετά τις 8 μ.μ. Έτσι προσπαθώ να βρίσκω εύκολες λύσεις και να δημιουργώ πιάτα που και νόστιμα είναι και υγιεινά και homemade! H παρακάτω συνταγή για ριζότο με μανιτάρια είναι αυθεντική ιταλική συνταγή την οποία έχω πάρει από Ιταλό καθηγητή..

Για 6-8 μερίδες (να περισσέψει και καμιά μερίδα για επόμενο βράδυ) θα χρειαστείτε..

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτρι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κούπα ρύζι arborio (που είναι ιδανικό για ριζότο και υπάρχει στα supermarket)

1 κούπα ξηρό λευκό κρασί

4 κούπες ζωμός από κοτόπουλο (ή έναν-δύο κύβους από ζωμό κοτόπουλου)

2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια

1/4 κούπας βούτυρο

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

αλατάκι και πιπεράκι

1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Πώς να το κάνετε όπως ακριβώς το κάνω και εγώ και γίνεται ΤΕΛΕΙΟ!!

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ένα τηγάνι με αρκετό βάθος. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίξτε το ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσε να ζεσταίνεται και αυτό (και αφού ανάψετε τον απορροφητήρα) προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε και τσιγαρίστε μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρώμα και να μαλακώσει.

Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Ρίξτε και το κρασί και ανακατέψτε. Μόλις αποροφηθεί το κρασί ρίξτε λίγο ζωμό κοτόπουλου, ανακατέψτε και αφήστε να απορροφηθεί ο ζωμός. Κάντε το ίδιο με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφού απορροφηθεί και ο υπόλοιπος ζωμός ρίξτε τα μανιτάρια, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να κάτσει το ριζότο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσει το τυρί και το βούτυρο.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να κάτσει για πέντε λεπτά μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες. Δοκιμάστε και βάλτε και άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίστε με μαϊντανό (θα μοσχοβολήσει ο τόπος) και λίγη ακόμα παρμεζάνα αν θέλετε.

Tags: , , , , , , , ,