Πώς να φτιάξεις τα πιο μαλακά και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο!

Δημοσιεύθηκε @ 27/04/2014 στις 13:30 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

paidakia

ΥΛΙΚΑ

για το μαρινάρισμα (προαιρετικό): 

3 κούπες κρύο νερό, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι, 1 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

για τα παϊδάκια

2-4 χοιρινά παϊδάκια

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρισε τα παϊδάκια σου (προαιρετικά): Αν έχεις χρόνο καλό είναι να μαρινάρεις τα παϊδάκια σου καθώς για γίνουν πιο νόστιμα και πιο ζουμερά. Για να το κάνεις πρέπει να ζεστάνεις μία κούπα νερό, να πρσθέσεις αλάτι και τα μυρωδικά σου και να ανακατέψεις μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Πρόσθεσε άλλες δύο κούπες κρύο νερό για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλε τα παϊδάκια σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω το μαρινάρισμα. Καλό είναι να σκεπάζει τα παϊδάκια. Κάλυψε το πιάτο και βαλ’το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως και 4 ώρες.

Προθέρμανε το φούρνο σου και το τηγάνι: Ζέστανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε μέσα και το τηγάνι για να ζεσταθεί και αυτό.

Βγάλε τα παϊδάκια σου από το ψυγείο και αφαίρεσέ τους τη μαρινάδα. Στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας. Βάλε ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

Bγάλε το τηγάνι από το φούρνο και βάλ’το στο μάτι της κουζίνας την οποία έχεις ανάψει σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Πρόσθεσε τα παϊδάκια και τηγάνισέ τα για περίπου 3 λεπτά. Γύρισέ τα από την άλλη μεριά και άφησέ τα για άλλο τόσο περίπου. Μόλις περάσουν τα τρία λεπτά μετέφερε το τηγάνι στο φούρνο.

Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φόυρνου και άφησε τα παϊδάκια εκεί για 6-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο λεπτά ή χοντρά είναι. Έλεγξέ τα στα 6 λεπτά και μετά κάθε ένα λεπτό μέχρι να είναι έτοιμα.

Βγαλ’τα από το φούρνο και βαλ’τα σε ένα πιάτο χύνοντας από πάνω ότι υγρά έχουν δημιουργηθεί στο τηγάνι. Άφησέ τα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρεις και κάνεις τους καλεσμένους σου να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Tags: , , , ,