Συνταγή: Πίτσα με ντοματάκια, μπρόκολο και γαρίδες…

Δημοσιεύθηκε @ 28/04/2014 στις 3:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

ΥΛΙΚΑ για μία μεγάλη πίτσα

για τη ζύμη

4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κυβάκια μαγιά

1μιση φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

για τη γέμιση

20-25 γαρίδες μικρές ξεφλουδισμένες

10 μαύρες ελιές κομμένες σε φιλετάκια

200 γρ. τυρί που λιώνει

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

4 ντοματάκια Σαντορίνης

4 μπουκετάκια μπρόκολο ελαφρά βρασμένα

λίγη κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για τη ζύμη

Σε ένα μπολ, ρίχνετε το γάλα και διαλύετε σ’αυτό τη μαγιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μίγμα σε λεκανίτσα, προσθέτετε το αλεύρι και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να αποκτήσετε μία ζύμη ελαστική.

Την αφήνετε περίπου για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένο υαψάκι για πίτσα.

για την πίτσα

Πάνω στη ζύμη απλώνετε μία στρώση κέτσαπ. Από πάνω βάζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.

Σκορπίζετε από πάνω τις γαριδούλες, τη φέτα, τις ελιές και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες της ζύμης!!

Tags: , , , , , ,