Σου αρέσει να βγάζεις selfies αλλά δεν είναι και τόσο επιτυχημένες ή μήπως βγάζεις καμιά 20αρια μέχρι να καταλήξεις σε μία που να σου αρέσει; Δες 4 απλά tips για να βγάζεις τις τέλειες selfies!

selifes

Ο καλός φωτισμός είναι το κλειδί

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό αλλά ο φωτισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μία καλή και μία κακή φωτογραφία. Απέφευγε να χρησιμοποιείς το LED flash της κάμεράς σου όποτε αυτό είναι δυνατόν και φρόντιζε να μην βγάζεις ποτέ φωτογραφία με το φως να είναι από πίσω σου. Για πιο φυσικό φωτισμό οι ειδικοί προτείνουν να στέκεσαι δίπλα σε ένα παράθυρο το οποίο θα σου δώσει ένα πιο κολακευτικό λουκ. Όσο για το ποια ώρα είναι καλύτερη για φωτογραφίες να ξέρεις πως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα βγαίνουν οι καλύτερες selfies.

Βγάζε το προστατευτικό του κινητού σου

Το να βγάλεις το προστατευτικό του κινητού σου θα σε βοηθήσει, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, να βγάλεις μία πιο καθαρή selfie. Αντιστρέφοντας την κάμερα θέλοντας να βλέπεις τον εαυτό σου όταν τον τραβάς έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο ποιοτικές selfies. Προσπάθησε, λοιπόν, να μην το κάνεις. 

Πρόσεξε τη γωνία

Κοιτώντας ευθεία την κάμερα δε θα σε βοηθήσει καθώς σπάνια θα βγει καλή μία τέτοια φωτογραφία. Η καλή γωνία από την άλλη προκύπτει από πολύ πειραματισμό και είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο. Το να κρατάς το κεφάλι σου στο πλάι έτσι ώστε να φαίνεται μόνο το ένα αφτί σου συνήθως οδηγεί σε επιτυχημένες selfies. Τέλος, φρόντισε να κρατάς την κάμερα στο ύψος του κεφαλιού σου.. ούτε πολύ ψηλά ούτε πολύ χαμηλά. 

Χρησιμοποίησε φίλτρα

Τα φίλτρα κάνουν τα πάντα να δείχνουν καλύτερα. Έτσι, αν θέλεις να δείχνεις όσο πιο καλή γίνεται φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το φίλτρο προς όφελός σου. Μερικά από τα φίλτρα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το Inkwell, το Williow, το Lo-Fi, το X-Pro, το Amaro και το Valencia. 

Απέφυγε τις πολύ έντονες εκφράσεις

Για να δείχνεις όσο το δυνατόν καλύτερη στις selfies σου πρέπει να είσαι όσο πιο απλή γίνεται. Ένα ψεύτικο χαμόγελο είναι εύκολο να σου χαλάσει τη φωτό και να στείλει το μήνυμα ότι προσπαθείς πάρα πολύ. Αντιθέτως προσπάθησε να σκέφτεσαι μία ευχάριστη στιγμή που έχεις ζήσει για να έχεις ένα όμορφο και φυσικό χαμόγελο.