Εύκολη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δημοσιεύθηκε @ 4/05/2014 στις 19:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

milopita

ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη μπισκότου 
400 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
20 γρ. baking powder
1 βανίλια
250 γρ. καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο αβγό
1 πρέζα αλάτι

για τη γέμιση μήλου
5 μήλα
150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.

Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170?C στον αέρα, για περίπου 45, μέχρι να ροδίσει καλά.

Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: antenna.gr

Tags: , , , , , ,