Αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας από τον.. Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 13/06/2014 στις 15:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

mpiftekiagalopoulas

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μέτριο καρότο

1κόκκινη πιπεριά

1 κιλό κιμά γαλοπούλας

1 μέτριο αυγό

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ πιπέρι

1 κ.γ θυμάρι (και λίγο ακόμα)

250 γραμμάρια ψωμί του τοστ

4 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 “βόλτες” και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα κι τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε να μαριναριστεί ο κιμάς από 2 ώρες μέχρι 1 ημέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε στη σχάρα ή αν δεν έχουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Tags: , , , ,