Φτιάξε ψητό ριζότο και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Δημοσιεύθηκε @ 12/06/2014 στις 14:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

psitorizoto

Θα χρειαστείς..

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο 
3/4 της κούπας ρύζι για ριζότο 
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα 
2 κούπες ζωμό λαχανικών
6 σπαράγγια 
1/3 της κούπας σουσάμι 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μάρανέ το για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Πρόσθεσε και το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε και το ριζότο. Ανακάτεψέ το για 3-4 λεπτά.

Πρόσθεσε το κρασί και άφησε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίξε μέσα στο τηγάνι το 1/4 του τυριού και το χυμό λαχανικών και βάλε το τηγάνι στο φούρνο. Άφησέ το εκεί για 10 λεπτά. Αφαίρεσέ το και πρόσθεσε και το υπόλοιπο τυρί. Ξαναβάλ’το στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοίμασε τα σπαράγγια σου και άπλωσέ τα πάνω από το ριζότο. Πασπάλισε από πάνω και με το σουσάμι και ξαναβάλε στο φούρνο το τηγάνι για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Σέρβιρε το ριζότο σου ζεστό σαν κυρίως πιάτο ή σαν ορεκτικό.

 

Tags: , , , ,