Η Ευαγγελία Αραβανή φωτογραφήθηκε με μαγιό για το εξώφυλλο του επετειακού “Shape” και μοιράστηκε τα μυστικά της άσκησης και της διατροφής της.

PicMonkey Collage.jpg

Το χειμώνα που μας πέρασε βρέθηκες στα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του Dancing with the stars. Τι γεύση σου άφησε αυτή η εμπειρία;

«Πολύ γλυκιά. Ήταν μια πολύ ωραία, αλλά πολύ κουραστική περίοδος, γιατί απαιτούσε πολλές πρόβες και, κατά συνέπεια, πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μου».

Σε άκουσα πριν να λες ότι έχεις παχύνει έκτοτε. Αλήθεια το λες;

«Αλήθεια είναι. Βέβαια, είχα αδυνατίσει πολύ, οπότε έπρεπε να πάρω κάποια κιλά».

Ποια είναι η σχέση σου με τη ζυγαριά;

«Γενικά δε ζυγίζομαι και δεν κάνω ποτέ δίαιτα. Πιστεύω, άλλωστε, πως τα κιλά είναι απλώς ένα νούμερο. Γι’ αυτό σπάνια ανεβαίνω στη ζυγαριά. Δείκτης για να διατηρούμαι είναι τα ρούχα μου».

Δηλαδή;

«Όταν βλέπω ότι κάτι που φοράω συχνά δεν είναι χαλαρό, περιορίζω λίγο το βραδινό και, αντί για κανονική μερίδα φαγητού, τρώω ένα γιαούρτι με φρούτο και μέλι, ή σαλάτα, ή τοστ, ή γάλα με δημητριακά. Πιστεύω πως ο οργανισμός μας χρειάζεται και πρέπει να του δίνουμε απ’ όλα. Δε θα άντεχα ποτέ να κάνω δίαιτες του τύπου σαλάτα-πρωτεΐνη. Προτιμώ να ακολουθώ συστηματικά μια ισορροπημένη διατροφή, πράγμα που σημαίνει ότι θα φάω και λαδερά και όσπρια και γλυκά, αν τα ζηλέψω –αν και δεν είμαι πολύ του γλυκού– και τώρα το καλοκαίρι σίγουρα παγωτά».

Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;

«Σε μακαρονάδες με διάφορες σάλτσες και σε πίτσες, αυτά που δεν πρέπει δηλαδή. Και ενώ πίτσα δεν τρώω πολύ συχνά, τα ζυμαρικά τα τιμάω κάθε εβδομάδα!»

Και τι θερμίδες αρνείσαι να πάρεις;

«Από του αλκοόλ, γιατί δε μου αρέσει. Προτιμώ, δηλαδή, να φάω κάτι παραπάνω παρά να πιω κάτι παραπάνω».

Μια διατροφική σου συνήθεια;

«Σχεδόν ποτέ δεν παραλείπω το πρωινό. Ακόμη κι όταν έχω κάποια πολύ πρωινή δουλειά, οπότε και προτιμώ να κοιμηθώ λίγο παραπάνω και δεν προλαβαίνω να φάω κάτι στο σπίτι, θα πάρω απέξω ένα τοστ ή μία τυρόπιτα. Εντάξει, η σφολιάτα δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, αλλά με κάνει να νιώθω ότι δε στερούμαι. Άλλωστε, προτιμώ να κάνω μια ατασθαλία νωρίς στην ημέρα γιατί σκέφτομαι πάντα ότι μέχρι το βράδυ θα την έχω κάψει».