Υπέροχο κέικ λεμονιού με γλάσο (συνδύασέ το με παγωτό και εξτασιάσου)

Δημοσιεύθηκε @ 22/08/2014 στις 12:40 | Κατηγορία: Featured, Καλό φαγητό από

Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι είναι το συγκεκριμένο κέικ με γλάσο συνδυασμένο με παγωτό της επιλογής σου. Ντάξει.. και μόνο που το σκέφτομαι πάω να λιποθυμήσω κι ας έχω μόλις φάει!

keiklemoniou

Για να φτιάξεις το κέικ θα χρειαστείς: 3/4 της κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 3/4 της κούπας ζάχαρη, 1 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, λίγο αλατάκι, 2 αυγά, 1/4 της κούπας γάλα, 1/4 της κούπας σπόρους παπαρούνας  και χυμό από δύο λεμόνια.

Για να φτιάξεις το γλάσο θα χρειαστείς: 1 κούπα ζάχαρη άχνη, χυμό από μισό λεμόνι και λίγους σπόρους παπαρούνας.

Πώς να το κάνεις..

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και άλειψε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι.

Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπα τα με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν λίγο κρεμώδη. Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ρίξε και τα αυγά, το γάλα, τους σπόρους παπαρούνας και το χυμό λεμονιού και χτύπα τα μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Βάλε το μείγμα στο ταψάκι σου και ψήσε για 40-45 λεπτά. Μόλις το κέικ σου είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα βγάλ’το από το ταψάκι.

Όσο το κέικ σου κρυώνει φτιάξε το γλάσο. Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να χτυπήσεις την άχνη με αρκετό χυμό λεμονιού ώστε να δημιουργηθεί το γλάσο. Πρόσθεσε και λίγους σπόρου παπαρούνας πριν σκληρύνει το γλάσο σου και έπειτα ρίξ’το πάνω από το κέικ σου.

Και αν δε σου πετύχει το γλυκό (άνθρωποι είμαστε και εμείς βρε παιδί μου και μπορεί να αποτύχουμε καμιά φορά) στην pizza fun μπορείς να βρεις καταπληκτικά γλυκά για εσένα και τους καλεσμένους σου!

Tags: , , , ,