Arrabiatta με λιγκουίνι και πανσέτα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 17/01/2015 στις 13:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

arabiata

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Barilla Linguine
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα Αrrabbiata (380 ml) Barilla 
500 γρ χοιρινή πασνέτα χωρίς κόκκαλο σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι αλάτι
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα ρόκα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια την πανσέτα μας. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, δάφνη και πιπέρι βράζουμε τα κυβάκια της πανσέτας μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (προσοχή, βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο για να τελειώσουμε στο τηγάνι). Μολις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. (δεν πετάμε όλο το νερό – κρατάμε 1 κούπα γιατί μπορεί να μας χρειαστεί).

Μόλις είναι έτοιμα τα κυβάκια της πανσέτας, σουρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (χωρίς ελαιόλαδο) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την σάλτσα Αrrabbiata Barilla και ανακατεύουμε με την πανσέτα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο απο το νεράκι που βράσαμε τα μακαρόνια.

Αλατοπιπερώνουμε εαν χρειάζεται. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε με λίγη ρόκα.

Tags: , , , , , ,