Αργήσαμε λίγο αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δείτε τι σας περιμένει ζωδιακά τη χρονιά που μπήκε..

PicMonkey-Collage681

ΚΡΙΟΣ

Ο Δίας μέχρι τις 11 Αυγούστου θα βρίσκεται στον Λέοντα και με την επεκτατική του φύση θα ανεβάζει τις θερμοκρασίες, δίνοντας άλλες διαστάσεις στους έρωτες και τη δημιουργικότητά σου! Θα σε εξωθεί σε πιο ελεύθερη αυτοέκφραση αλλά, προσοχή, γιατί εξάρει και τον εγωισμό με κίνδυνο να πέσεις στην παγίδα της αμετροέπειας. Αν θέλεις ένα παιδάκι, ο Δίας από τον Λέοντα μπορεί να σου στείλει τον πελαργό…
Μετά τις 11 Αυγούστου, ο Δίας περνάει στην Παρθένο, όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο και θα επηρεάζει την καθημερινότητα, την υγεία, τις δουλειές σου, υποσχόμενος περισσότερες ενασχολήσεις και πιο βεβαρυμμένο πρόγραμμα με ότι κι αν σημαίνει κάτι τέτοιο, είτε κούραση είτε περισσότερα κέρδη.
Ο Κρόνος περνάει στον Τοξότη, θέση από την οποία σε απαλλάσσει από αρκετά ψυχικά και οικονομικά βάρη που μπορεί να είχες όσο ήταν στον Σκορπιό. Τώρα θα είναι βοηθητικός καθώς θα σε εδραιώσει στους τομείς για τους οποίους έχεις κουραστεί και έχεις αποδείξει ότι αξίζεις τη Συμπαντική επιβράβευση. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ο Κρόνος, θα ξαναπατήσει το πόδι του στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, εξωθώντας σε στο να κάνεις τον τελικό απολογισμό των οικονομικών σου και στη συνέχεια θα περάσει και πάλι στον Τοξότη, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017.
Ο Ουρανός συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιό σου, εξαίροντας το φλογερό σου ταμπεραμέντο και εξωθώντας σε στο να εκτονώσεις τη δύναμή σου και να μπεις στη δράση για να υποστηρίξεις τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Όταν σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία οι ευκαιρίες για δυναμικά ξεκινήματα θα είναι μοναδικές αλλά –με τον Ουρανό στο πρώτο ηλιακό σου σπίτι- πρέπει να ελέγχεις την νευρικότητά σου για να μην έχεις άσχημα ξεσπάσματα.
Ο Ποσειδώνας συνεχίζει την διέλευση του στους Ιχθύες, το δωδέκατο ηλιακό σου σπίτι, αστρολογικό γεγονός που χρήζει της προσοχής σου, ιδιαίτερα στο τέλος της χρονιάς που σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και μπορεί να σου αποκαλυφθεί ένα πολύ σκληρό παρασκήνιο σε βάρος σου. Καλό θα ήταν να φροντίζεις περισσότερο την υγεία σου, να κοιμάσαι περισσότερο, να αποφεύγεις τις καταχρήσεις. Επίσης, θα πρέπει να κατανικάς την τάση σου να αφήνεις πολλές εκκρεμότητες και να μην ολοκληρώνεις αυτά που αναλαμβάνεις να διεκπεραιώσεις.
Ο Πλούτωνας, σταθερή αξία, στον Αιγόκερω θα σχηματίσει και φέτος (συγκεκριμένα τον Μάρτιο) το τετράγωνό του με τον Ουρανό, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο θέματα καριέρας και αυτοπροβολής. Σου επιβάλλει να γίνεις ο αδέκαστος παρατηρητής των γεγονότων και να ταξινομήσεις τις ενεργές καταστάσεις της ζωής σου με τις ανενεργές που σε οδηγούν σε συναισθηματική σήψη. Δεν αποκλείεται να σε εξωθήσει σε καθοριστικές αλλαγές δουλειάς ή ακόμη και επαγγέλματος.

ΤΑΥΡΟΣ

Σου αρέσουν οι ασφαλείς και σταθερές καταστάσεις, γι’ αυτό πολλές φορές διστάζεις να κάνεις ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός. Φαίνεται όμως ότι το 2015 θα σου προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να ξεκολλήσεις από τα ίδια και τα όμοια, παρασυρμένος από πολύ δυνατά συναισθήματα. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης, ο έρωτας, κτυπά την πόρτα σου, απειλώντας να την… σπάσει!

Αν λοιπόν είσαι μόνος κι έχεις κουραστεί από την μοναξιά σου, ετοιμάσου για τα καλύτερα. Όχι πως θα βρεις «με τη μια» την αδελφή ψυχή σου… Το πιθανότερο είναι να περάσεις πρώτα από μια έντονη όσο και καταλυτική σχέση, που θα σε ξεμπλοκάρει, θα σε συντονίσει με το «μέσα σου», ώστε να ξεσκαρτάρεις από όλα αυτά που σε βαραίνουν και να λάμψει η αλήθεια σου. Χωρίς αυτήν δεν πας πουθενά, το ξέρεις…
Κι όταν με το καλό βρεις τον δρόμο σου, έχεις όλες τις προδιαγραφές για να γνωρίσεις την ευτυχία, αγκαλιά με τον άνθρωπο σου.

Αν πάλι διατηρείς έναν σταθερό δεσμό κι έχεις καλομάθει στο βόλεμα σου προετοιμάσου για σοβαρές αναταράξεις. Το σωστό θα ήταν να θέσεις εσύ πρώτος «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», εξελίσσοντας την σχέση σου κατά το δοκούν. Αν μάλιστα ένας νέος έρωτας σε κτυπήσει κατάστηθα, δεν έχει νόημα να αντισταθείς, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα πρέπει σου. Ξεκαθάρισε την κατάσταση και προχώρα.
Το πολύ πιο δύσκολο βέβαια είναι να αντιληφθείς ότι ο σύντροφος σου αρχίζει να καλοβλέπει κάποιες… άλλες πορτοκαλιές!
Με βάση τον χαρακτήρα σου, το πιθανότερο είναι να περιμένεις τις ανατροπές, παίζοντας… κατενάτσιο. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει να χάνεις τα κεκτημένα σου, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το να ρίξεις όλες σου τις δυνάμεις σε μια χαμένη υπόθεση δεν θα σε ωφελήσει.

Ανάλογα καταλυτικές μπορεί να είναι οι εξελίξεις και στον φιλικό σου κύκλο. Είτε εξ αιτίας δικών σου επιλογών, είτε ύστερα από κρίσιμες δοκιμασίες των σχέσεων σου, θα προχωρήσεις σε μια πλήρη ανανέωση προσώπων αλλά και ενδιαφερόντων.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να ενταχθείς σε μια συλλογική προσπάθεια ή να ασχοληθείς πολύ εντατικά με τα κοινά, αναλαμβάνοντας έναν ουσιώδη πολιτικό ρόλο.
Αν βρίσκεσαι ήδη σε μια τέτοια πορεία, τότε να περιμένεις ραγδαίες εξελίξεις και ξεκαθαρίσματα, που μπορεί μεν να σε προβληματίσουν ή να σε στενοχωρήσουν, από την άλλη πλευρά όμως θα σε καταστήσουν πολύ πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.

Κατά τα άλλα, μέχρι τον Αύγουστο, ο Δίας θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, είτε επαγγελματικό, είτε στην προσωπική σου ζωή. Μέχρι και το σπίτι των ονείρων σου μπορεί να σου βρει… Μην τα περιμένεις όμως όλα από αυτόν. Φρόντισε κι εσύ να κινηθείς αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.
Από τον Αύγουστο και μετά ο πλανήτης της επέκτασης, περνώντας στην Παρθένο θα αρχίσει να επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων σου με τον γνωστό… πληθωρικό τρόπο του! Και μαζί με τις εκλείψεις της χρονιάς είναι εκείνος που θα συμβάλλει στην ανατροπή των δεδομένων.

Όσο για τον Κρόνο, θα εξακολουθήσει να δεσπόζει όλη τη χρονιά σε βασικούς τομείς της ζωής σου και καλό είναι να μην τον πάρεις αψήφιστα, ακούγοντας τις… αστρολογικές Σειρήνες, που τραγουδούν την επερχόμενη απελευθέρωση σου από τα δεσμά του. Εξ άλλου οι σχέσεις σου με τον πλανήτη των περιορισμών ήταν ανέκαθεν καλές, αφού έχεις τον τρόπο να αξιοποιείς τις πιέσεις του.
Είναι σκόπιμο λοιπόν να επιμείνεις στην σκληρή δουλειά και την ανάληψη ευθυνών, με την προϋπόθεση βέβαια να κρατάς εσύ τα ηνία της διοίκησης κι όχι να κάνεις τον χαμάλη εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Θα σε «αδειάσουν»…

Επιπλέον, η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη προμηνύει ένα κάποιο… στρίμωγμα σε έναν τομέα που σίγουρα σε ενδιαφέρει τα μάλα. Τα οικονομικά σου μπαίνουν στο μικροσκόπιο κι εσύ οφείλεις να πράξεις σοφά, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών ή υποχρεώσεων. Το ζητούμενο είναι να καταφέρεις να τα βάλεις σε μια τάξη, ίσως μάλιστα η ανησυχία σου να σε οδηγήσει τελικά σε μια συσσώρευση πλούτου, έστω κι αν το πλεόνασμα σου είναι αποτέλεσμα μιας αιματηρής οικονομίας.
Αντίθετα αν ενδώσεις σε «πολλά υποσχόμενες» επενδύσεις, το πιθανότερο είναι να δεις τα αποθεματικά σου να εξαφανίζονται στην… μαύρη τρύπα της κρίσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η χρονιά αυτή στο πρώτο της εξάμηνο και ειδικά για σένα του δεύτερου δεκαήμερου, στοχεύει σε ανατροπές, που θα ανανεώσουν την κοινωνική και προσωπική σου ζωή.
Το τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό από 4/2 έως 22/7 που έχεις γευτεί ξανά παλιότερα, φέρνει στο δρόμο σου ενδιαφέροντες ανθρώπους που προωθούν τα σχέδιά σου, ενώ το φιλικό σου περιβάλλον γίνεται ο καλύτερος χορηγός των προσπαθειών σου.
Το εφευρετικό και ανήσυχο μυαλό σου μπορεί να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που θα φέρουν απροσδόκητα οφέλη σε όλα τα επίπεδα.
Με την είσοδο του Δία στην Παρθένο στις 11/8 οικογενειακά θέματα και οτιδήποτε αφορά την ακίνητη περιουσία και το χώρο που ζεις, έρχονται στο προσκήνιο για τους γεννημένους σε όλα τα δεκαήμερα.

Η σημαντική στιγμή της χρονιάς είναι η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη που θα κάνει εσένα του πρώτου δεκαήμερου να ξεκαθαρίσεις τις διαθέσεις σου απέναντι σε σχέσεις ζωής αλλά και σε συνεργάτες.
Καλείσαι να δεις αν θα απομακρυνθείς από κάτι ή κάποιον που δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες σου ή να συνειδητοποιήσεις πως αυτό το κάτι ή αυτός ο κάποιος σε συμπληρώνει και πρέπει να δεσμευτείς σοβαρά απέναντί τους.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πολύ είναι το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα από 1/1 έως 17/4 και από 22/10 έως 31/12.
Οι αμφιβολίες που εγείρει αυτή η όψη και αφορούν την επαγγελματική και προσωπική σου ζωή, σε κάνουν να αισθάνεσαι στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ανεπαρκής, ως προς την ένδειξη θάρρους και αποφασιστικότητας απέναντι σε μεγάλες αποφάσεις.

Εσύ του τρίτου δεκαήμερου που είσαι και ο πιο ευέλικτος, εκμεταλλεύσου τη θέση του Δία στον Λέοντα από 22/6 έως 10/8 για να περάσεις ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα, να ταξιδέψεις και να αποκομίσεις εμπειρίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 θα είναι για σένα μια χρονιά άκρως κουραστική που θα πρέπει ώρες-ώρες να αποδείξεις τα αυταπόδεικτα. Σε κάθε αλλαγή που θα θέλεις να πραγματοποιήσεις θα πρέπει να γνωρίζεις πως θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις αφού «οι άλλοι», λόγω της παρουσίας στον 7ο οίκο του Πλούτωνα, θα προσπαθούν να σε εξουσιάσουν σε σημείο που θα σε κάνει να νοιώθεις αφόρητη καταπίεση. Η παρουσία του Δία στον 2ο οίκο σου δημιουργεί κάποιες καλές προοπτικές για τα οικονομικά σου αλλά και δυνατότητες να περάσεις (έστω και παροδικά) σχετικά καλά. Αυτό θα υφίσταται μέχρι 11/8/2015 γιατί μετά ο Δίας θα εισέλθει στον 3ο οίκο και θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις τις σχέσεις με τα αδέλφια και γενικά το κοντινό σου περιβάλλον. Ο Ουρανός στον 10ο οίκο θα φέρει στα επαγγελματικά σου πάνω-κάτω (σαν τραμπολίνο) και αυτό θα σου δημιουργήσει ανά καιρούς ανασφάλεια και ώρες-ώρες φοβίες. Έτσι το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα (θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου- Απριλίου 2015) δεν αποκλείεται να είναι ιδιαίτερα κομβικό γιατί εκεί δεν αποκλείεται να κάνεις την δική σου επανάσταση. Πρόσεχε όμως αφ’ ενός τις απώλειες και αφ’ ετέρου το πώς θα εκφραστείς. Η παρουσία του Ποσειδώνα στον 9ο οίκο θα σε βοηθήσει να κάνεις επαφές με το εξωτερικό καθώς επίσης και να επιλύσεις τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανώτερη εκπαίδευση ή την Δικαιοσύνη. Αν συνεπώς δίνεις στον στίβο της ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης τον «υπέρ πάντων αγώνα» (εξετάσεις, εισαγωγικές εξετάσεις ή πτυχιακές εργασίες) τότε μπορείς να ελπίζεις σε μια απρόσμενη επιτυχία. Η παρουσία του Κρόνου στον 6ο οίκο θα σε βάλει να κάνεις μια ανασκόπηση στα επαγγελματικά σου και την καθημερινότητα σου. Οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν θα πρέπει να γνωρίζεις πως είναι απλά «συμπαντικά» καμπανάκια. Ο Κρόνος όμως θα επανέλθει στον 5ο οίκο στο ζώδιο του Σκορπιού (από τις 15/6 έως 18/9) και αυτό ίσως φέρει στην επιφάνεια ζητήματα με παιδιά αλλά και σχέσεις με ερωτικό-συναισθηματικό περιεχόμενο που ίσως είναι καταλυτικά για το μέλλον.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 είναι μια χρόνια όπου θα εξαρτηθούν αρκετά πράγματα που θα δρομολογήσουν εξελίξεις τόσο σε πρώτο χρόνο όσο και στο απώτερο μέλλον. Επαγγελματικά θα πρέπει να «σφίξεις» τα δόντια γιατί οι αλλαγές στην παρούσα φάση μπορεί, κατά μεγάλο ποσοστό, να συνεπάγονται με απώλειες. Το τετράγωνο του Ουρανού (από τον 10ο οίκο) με τον Πλούτωνα (στον 7ο οίκο) θα σου δημιουργήσει αρκετές εντάσεις οι οποίες θα πρέπει κάπου να ξεσπάσουν. Λόγω του ότι μπορεί να είσαι παρορμητικός αλλά συνάμα και υδάτινος και κατά συνέπεια συναισθηματικός, αν δεν βρεις τρόπο εξωτερίκευσης του άγχους σου μα και του θυμού σου, ίσως αναπτυχτούν έντονα ψυχοσωματικά θέματα. Θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν (και πίστεψέ με θα είναι αρκετές) μέχρι τις 10/8 και αυτό είναι σημαντικό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ζητήματα αναβάθμισης-εδραίωσης-προαγωγής στον χώρο εργασίας θα σε απασχολήσουν. Από τέλη Φεβρουαρίου (20/2) έως και τις 29/3 ο Άρης μα και η Αφροδίτη θα κινούνται στον 10ο οίκο σου και αυτό θα σου δώσει μεγάλες δυνατότητες να τα πας πολύ καλύτερα. Παράλληλα η ηλιακή έκλειψη στις 4/4/2015 θα λάβει χώρα εντός του 4ου οίκου και αυτό θα σε ζορίσει ιδιαίτερα αφού το άγχος θα είναι έκδηλο και δεν αποκλείεται να σου φέρει κάποιες αλλαγές. Ίσως θα πρέπει να «απογαλακτιστείς» από τις ρίζες σου, και ανεξαρτήτως ηλικίας, να κάνεις τις πρέπουσες επιλογές. Η παρουσία του Κρόνου στον 6ο οίκο θα βγάλει ζητήματα με την «ποιότητα» της εργασίας σου. Ίσως λειτουργήσεις υπό την αίσθηση του καθήκοντος, απέναντι στην οικογένεια, στον εαυτό σου και στους άλλους. Πρόσεξε σε επίπεδο υγείας τα ζητήματα που σχετίζονται με τα κόκκαλα και τα δόντια ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξεις στις 28/10 αφού μια έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στον 10ο οίκο και ίσως φέρει μια απρόβλεπτη κατάσταση στα επαγγελματικά η οποία αφήνει μελλοντικές προοπτικές εξέλιξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Τα τελευταία χρόνια προσπάθησες να έχεις «κάτι για μια ώρα ανάγκης» και πολλοί ίσως να σε κακολόγησαν όμως η οικονομία σου είναι ιδανική και ο Δίας (έστω και για την μίση χρονιά) μπορεί να κάνει θαύματα και να σε βγάλει από κάποια αδιέξοδα τα οποία μπορεί να οδηγηθείς (μετά τον Αύγουστο) από αστάθμητους, κυρίως, παράγοντες. Από 5/1/2015 ο Ερμής θα κινείται στον 8ο οίκο (οικονομικά μέσω των άλλων, επιδόματα, διατροφές, υποτροφίες, ενοίκια) και αυτό θα φέρει μια αναζήτηση στα οικονομικά σου αλλά η ανάδρομη φορά (από 21/1 εως11/2) του επιφυλάσσει καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες ή ακόμα και ένα «πιο hard σενάριο» να σε θυμηθούν τίποτα ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που διαφαίνεται πάντως ξεκάθαρα είναι πως θα αναζητήσεις -πέραν της μίας- πηγή εσόδων. Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4/4 γίνεται στον 4ο οίκο πράγμα που σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα για το σπίτι (ως οίκημα, πχ χάλασε ο θερμοσίφωνας) ή να εξυπηρετήσετε κάποιο άτομο της οικογενείας σου σε μια προσωπική του ανάγκη. Τέλος αυτό που θα χρειαστεί να αποφύγεις είναι τα ανώφελα έξοδα για τρίτους.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: Και μόνο που δεν θα έχεις τον Κρόνο στον 5ο οίκο είναι από μόνο του μια μορφή επιτυχίας και χαρμόσυνη είδηση. Ο Κρόνος βέβαια θα ξαναμπεί στον 5ο οίκο για να ξανακάνει ένα check-up (από 15/6 έως 17/9) μήπως υπάρξουν τίποτα παλινωδίες με το παρελθόν, διότι εκεί ίσως έχουμε ένα τελειωτικό χτύπημα! Έχεις και τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο και αυτό σου έχει δημιουργήσει (και θα εξακολουθήσει) τα χίλια μύρια προβλήματα. Από 5/1/2015 ο Ερμής θα κινείται στον 8ο οίκο και αυτό θα φέρει στο προσκήνιο αρκετές τολμηρές «προτάσεις» και, ανεξάρτητα με το τι status βρίσκεσαι (married, single, in relationship), ίσως ζήσεις ένα μεγάλο έρωτα ή πιο σωστά ένα μεγάλο και κρυφό πάθος. Το πάθος αυτό μπορεί να είναι ακόμα και μια «φιλία» που μετατρέπεται ή εκδηλώνει τον έρωτα που είναι «κρυφός». Επίσης κατά την περίοδο της Σεληνιακής έκλειψης στις 13/9 ίσως νοιώσεις (ή κάποιος άλλος) την ανάγκη για συντροφιά και αυτό να σου φέρει ένα απροσδόκητο έρωτα.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Η χρονιά του 2015 έχει 4 συνολικά εκλείψεις αλλά οι δυο εξ αυτών γίνονται στον παρορμητικό σταυρό και αυτό θα σε ενοχλήσει ιδιαίτερα αφού θα χτυπήσουν τον άξονα 4ου-10ου. Πιο συγκεκριμένα η ηλιακή έκλειψη στις 4/4 στον 4ο οίκο θα σε αναστατώσει αφού θα βγάλει ζητήματα με την οικία ή ακόμα και την οικογένειά σου που θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος ενώ η τελευταία στις 28/10 χτύπα τον 10ο οίκο και θα σε αναγκάσει να προσέξεις διότι ίσως η φήμη σου «φάει» λάσπη. Οι άλλες δυο που υπολείπονται (στις 20/3 και στις 13/9 αντίστοιχα) θα προσβάλλουν τον άξονα 3ου-9ου και αυτό θα φέρει ματαιώσεις, καθυστερήσεις ταξιδιών, απώλεια εγγράφων, βλάβες ηλεκτρονικών μηχανημάτων ή συσκευών επικοινωνίας.

Εν κατακλείδι: Το 2015 δε κάθε περίπτωση εύκολη δεν θα είναι σαν χρονιά. Σου δίνεται όμως η μοναδική δυνατότητα να κερδίσεις αυτό που θέλεις μέσα από τις δυσκολίες. Αυτό που πας να κάνεις λέγεται ετεροχρονισμένη επανάσταση και να θυμάσαι πως καμιά επανάσταση δεν άφησε τον επαναστάτη… ατσαλάκωτο.

ΛΕΩΝ

Μέχρι τις 11 Αυγούστου ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου και θα ευνοεί τις συνεργασίες σου, τις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, τις υπογραφές συμβολαίων καθώς επίσης και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, τα φλερτ, τους γάμους. Οι ευκαιρίες τόσο για να βρεις το ταίρι της ζωής σου όσο και για να κάνεις μια σπουδαία συνεργασία, δεν θα σου λείψουν ενώ, με το τρίγωνο του Δία και του Ουρανού, οι εκπλήξεις θα είναι με το μέρος σου.
Μετά τις 11 Αυγούστου, ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο, θέση από την οποία θα ενισχύσει τα οικονομικά σου. Αν δεν παρασυρθείς σε φούσκες, σε υπεραισιόδοξες τοποθετήσεις και από απατεώνες που θα σου τάξουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», λόγω της αντίθεσής του με τον Ποσειδώνα, κι αν είσαι συγκροτημένος/η, θα ανακτήσεις τις ισορροπίες σου στον οικονομικό τομέα.
Ο Κρόνος περνάει στον Τοξότη και σου αφήνει το πεδίο δράσης ελεύθερο. Μετατοπίζεται από τον ζωδιακό σου σταυρό και σε απαλλάσσει από πιέσεις και περιορισμούς. Μέχρι το 2017 που θα παραμείνει στον Τοξότη, θα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για να υλοποιήσεις τις δημιουργικές σου ιδέες, να αξιοποιήσεις πρακτικά τα ταλέντα σου, να πραγματώσεις κάποια όνειρά σου. Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα περάσει για λίγο στον Σκορπιό, δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνεις μια τελευταία ανασκόπηση των τεκταινομένων στο σπίτι και στην καριέρα, να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου αν κάτι τέτοιο επιβάλλεται και να πάρεις ώριμες αποφάσεις.
Ο Ουρανός σε συνδυασμό με τον Δία, θα διευρύνει τους ορίζοντές σου και θα σου επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στην προσωπική σου ζωή. Οι κεραυνοβόλοι έρωτες και οι μεγάλες αλλαγές είναι στο πρόγραμμα ενώ δεν αποκλείονται τα απρόοπτα και θερμά επεισόδια που τελικά μάλλον θα είναι της αρεσκείας σου. Επίσης, μπορεί να σου δείξει τον δρόμο για να επιστρέψεις στα θρανία, να επιμορφωθείς, να εντρυφήσεις σε κάποιο φιλοσοφικό αντικείμενο.
Ο Ποσειδώνας θα παραμένει στους Ιχθύες και θα συνεχίσει να θολώνει τα νερά του όγδοου ηλιακού σου οίκου, ιδιαίτερα αν γιορτάζεις τα γενέθλιά σου στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σου. Θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιλέγεις, τους κόλακες που μπορεί πίσω από το προσωπείο τους να κρύβουν έναν απατεώνα, τις αυταπάτες σου, κυρίως το φθινόπωρο που θα σχηματίζει την αντίθεσή του με τον Δία. Μην ξεχνάς ότι στο τέλος της χρονιάς που θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο, θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και μπορεί να απογοητευτείς. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Ποσειδώνας θα περιβάλλει τα πάθη σου με ρομαντισμό ή με θλίψη, ανάλογα με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα και με το αν είσαι συναισθηματικά ασφαλής ή όχι.
Ο Πλούτωνας συνεχίζει το οδοιπορικό του στον Αιγόκερω, υπογραμμίζοντας τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά σου, τη δουλειά και την υγεία σου, τομείς στους οποίους πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός/η.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Προσπερνώντας τους… συνήθεις διθυράμβους για την είσοδο του Δία στο ζώδιο σου (από τον Αύγουστο), το πρώτο που θα σου γράψω είναι ότι καλείσαι να κερδίσεις ένα πολύ μεγάλο στοίχημα σε καίριους τομείς της ζωής σου, όπως είναι οι σχέσεις και τα επαγγελματικά σου. Το 2015 αναμένεται να αποδειχθεί μια κομβική χρονιά για σένα, αφού τόσο οι εκλείψεις, όσο και οι θέσεις του Δία και του Κρόνου συνηγορούν σε θεαματικές εξελίξεις με αρχικά μεικτό πρόσημο. Αν μάλιστα έχεις γεννηθεί από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου έχεις να διαχειριστείς επιπλέον την επιρροή του αστρικού Ουρανού και του αστρικού Πλούτωνα, οι οποίοι στοχεύουν σε μια πλήρη ανατροπή των δεδομένων σου. Προς ποια κατεύθυνση; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις σου. Όρεξη να έχεις και οι προκλήσεις δεν θα σου λείψουν!
Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε περιμένουν για να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου, πετώντας τα όποια βαρίδια σε συνοδεύουν.

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι να… τολμήσεις! Να απεμπλακείς δηλαδή από φοβίες και δισταγμούς που σε εμποδίζουν να δράσεις στην σωστή κατεύθυνση, την αναγέννησή σου.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάθε επιλογή έχει και το κόστος της, είναι καιρός όμως να επιχειρήσεις την μεγάλη έξοδο προς την αλήθεια σου. Σίγουρα βιώνεις ασφυκτικές καταστάσεις που προέκυψαν από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορεί να στήριξες τις ελπίδες σου σε άλλους και να διαψεύστηκες ή να διαψευστείς, μπορεί να διάλεξες κάτι φαινομενικά ασφαλές, που όμως έχει ευνουχίσει τη δημιουργικότητα σου.
Ότι κι αν είναι, ήρθε η ώρα να κάνεις την επανάσταση σου.

Αν παρ’ ελπίδα «κολλήσεις» σε παρωχημένες επιλογές, όντας απρόθυμος να κάνεις τις αλλαγές που απαιτούνται, τότε κινδυνεύεις να παγιδευτείς σε έναν φαύλο όσο και αδιέξοδο κύκλο μηδενισμών.
Λύσε λοιπόν τα δεσμά σου –ή κόψε τα, αν χρειαστεί- χωρίς να φοβάσαι το τι θα ακολουθήσει. Τα φυσικά σου προσόντα και κυρίως το πολύ δυνατό μυαλό σου, αρκούν για να τα καταφέρεις με όποιον τομέα κι αν ασχοληθείς.
Αλλά κι αν ακόμη νοιώθεις πως σου λείπουν τα εφόδια, θα έχεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις το οπλοστάσιο σου, αρκεί να το θέλεις πραγματικά.

Ο άνεμος της ανανέωσης πνέει και στις σχέσεις σου, με τις εξελίξεις να ποικίλουν ανάλογα με το δεκαήμερο που έχεις γεννηθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει και μια… αβίαστη εκτίμηση, που απορρέει από τις δύο Ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς. Οι καταστάσεις που θα ζήσεις θα είναι συγκριτικά ακραίες και μοναδικές στο είδος τους κι έχουν μάλλον καταλυτικό χαρακτήρα, αφού ο σκοπός τους δεν είναι να σε «δέσουν» αλλά να σε «λύσουν», να σε φέρουν δηλαδή πιο κοντά στην αλήθεια σου. Ουσιαστικά δηλαδή σε προετοιμάζουν για τα καλύτερα που θα έρθουν κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στην ψυχολογία και το βαθύτερο είναι σου. Γιατί η «σωστή» σχέση που επιθυμείς δεν θα έρθει ποτέ αν την «μαγειρεύεις» με λάθος υλικά, όπως είναι για παράδειγμα οι «δανεικές» πεποιθήσεις και τα «φαντάσματα» σου.

Ιδίως μετά τον Αύγουστο, θα έχεις για σύμμαχο σου τον Δία, ο οποίος έχει όλη την καλή διάθεση να σπείρει στο διάβα σου όλα εκείνα που θα σου… ανοίξουν τα μάτια. Πρακτικά θα αναλάβει δράση επί παντός επιστητού, αναγκάζοντας σε ίσως να… αναφωνήσεις «μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου»!
Μέχρι τον Αύγουστο πάντως, ο πλανήτης της επέκτασης θα υποστηρίξει κυρίως τις επαγγελματικές σου βλέψεις, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να βρεις αποδοτικές λύσεις σε ενδεχόμενα θέματα υγείας και διατροφής. Εξόχως προστατευτικές μπορεί να είναι και οι αποκαλύψεις του σχετικά με πρόσωπα και δράσεις του παρασκηνίου.

Όσο για τον Κρόνο, η είσοδος του στον Τοξότη θα σημάνει πιθανότατα την έναρξη μιας περιόδου με οικογενειακά κι επαγγελματικά ξεκαθαρίσματα, στα πλαίσια του… γνωστού «ανάγκα και θεοί πείθονται». Ο πλανήτης μπορεί να σε φορτώσει με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, μπορεί να ζητήσει την έγνοια και την φροντίδα σου για πρόσωπα της οικογένειας σου ή ακόμη να σε «στριμώξει» με αφορμή κι αιτία κάποια περιουσιακά θέματα. Σε κάθε περίπτωση όμως «τον έχεις», αφού η ενέργεια του είναι καθ’ όλα συμβατή με τις βασικές αρχές που σε διέπουν, με αιχμή το οργανωτικό σου πνεύμα.
Το μόνο λάθος που μπορεί να κάνεις είναι να αναλωθείς σε μια προσφορά των υπηρεσιών σου χωρίς να θέσεις τα όρια και τις προϋποθέσεις σου. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς… Παρθένους, αυτό είναι που πρέπει να θυμάσαι!

ΖΥΓΟΣ

Η κοινωνική σου ζωή, η πιθανή συμμετοχή στα κοινά, η ένταξή σου σε συλλόγους και ομάδες και η στήριξη από το φιλικό σου περιβάλλον που άνθισαν την προηγούμενη χρονιά, θα συνεχίσουν να ανθίζουν για σένα του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου μέχρι ο Δίας να περάσει στην Παρθένο στις 11/8.
Ως τότε και κάτω από την επιρροή του τριγώνου με τον Ουρανό έως τον Ιούλιο, θα έχεις ευκαιρίες να ρισκάρεις και να τολμήσεις νέες επιδιώξεις ειδικά στην κοινωνική σου ζωή.
Αλλά και η προσωπική σου ζωή βγαίνει από τη στασιμότητα, αλλάζεις δεδομένα, τονώνοντας τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου.
Μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα με πρωτοποριακές ιδέες, υιοθετώντας μόνο αισιόδοξες σκέψεις και θέτοντας τον ενθουσιασμό σου σε ισχύ.
Εκμεταλλεύσου αυτή την περίοδο για να βγεις από κατεστημένα και στεγανά και άνοιξε τους ορίζοντές σου, ταξιδεύοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Από τις 11/8 που ο Δίας περνάει στην Παρθένο ξεκινά μια περίοδος περισυλλογής και στροφής εσωτερικά, με σκοπό να θεραπεύσεις τα κομμάτια που νοσούν ψυχολογικά.
Ειδικά εσύ του πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου ευαισθητοποιείσαι απέναντι σε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια, βρίσκεις νόημα στην φιλανθρωπία, ασχολείσαι με αναξιοπαθούντες, αλλά και με τη δική σου εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Πρακτικές όπως διαλογισμός και Yoga μπορούν τώρα να ενταχθούν στη ζωή σου, αντλώντας δύναμη.

Ο Κρόνος στον Τοξότη επιδρά σε σένα του πρώτου δεκαήμερου σαν αναισθητικό του μυαλού σου προκειμένου να υποβληθεί σε μια εγχείριση για να λειτουργήσει εύρυθμα ξανά. Αμφιβάλλεις για όσα γνωρίζεις ως τώρα και σε προσωπικό και σε γενικότερο επίπεδο, προσπαθώντας να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να διαχωρίσεις τη γνώση από την πληροφορία. Επιθυμείς να ξέρεις ουσιαστικά και όχι απλά να γνωρίζεις οτιδήποτε αφορά τη ζωή και τις επιδιώξεις σου.

Το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα από 1/1 έως 30/4 και από 1/10 έως 31/12 στέκεται εμπόδιο στο να ξεχωρίσεις το αληθινό από το απατηλό, γι αυτό χρειάζεται προσοχή αυτά τα διαστήματα στη συγκέντρωση. Μην αρχίσεις κάτι σημαντικό, παρά μόνο προσπάθησε να κρατήσεις το νου σου σε εγρήγορση χωρίς να επαναπαύεσαι σε τίποτα.

Δύο εκλείψεις σε αφορούν άμεσα η μία στις 4/4 στο ζώδιό σου και η άλλη στις 28/9 απέναντί σου στον Κριό, που σε κάνουν να δεις καθαρά τις ανάγκες σου, τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου και να τις δρομολογήσεις ανάλογα και αποφασιστικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 μέλλει να είναι για εσένα μια ιδιαίτερη χρονιά. Μετά από μια περίοδο 2 ½ ετών γεμάτες με δοκιμασίες μπορείς να πάρεις μικρές, πλην πολύτιμες, ανάσες. Ο Κρόνος μέσα από το ζώδιο σου, επέβαλε την συμπαντική δικαιοσύνη και σε ανάγκασε να απαρνηθείς το «εγώ» σου για χάριν του «εμείς». Η παρουσία του εντός του 1ου οίκου ασφαλώς και σε σοβάρεψε και σε έφερε προ των ευθυνών σου. Αυτό ήταν και ωφέλιμο διότι είδες ποιοι ήταν πραγματικά φίλοι στα δύσκολα και ποιοι ήταν απλά «καταχωρήσεις» στο smartphone σου. Διότι ως γνωστόν οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Έτσι μέσα από αυτήν την «περιπέτεια» βγήκες πιο σοφός αλλά όχι και αλώβητος.
Κατά την διάρκεια του 2015 θα πρέπει να προσέξεις τις υπερφίαλες δηλώσεις και την υπεραισιοδοξία. Ο Δίας (αισιοδοξία, επέκταση) θα βρίσκεται στον «πύρινο» Λέοντα και αυτό θα σε εξωθήσει σε ζητήματα που σχετίζονται με την καριέρα και την αποκατάσταση της φήμης σου. Η ανάδρομη φορά του Κρόνου και η είσοδος ξανά στο ζώδιο σου (από 15/6 έως 17/9) ίσως εκεί σε αναγκάσει να «κάνεις» πίσω. Η παραμονή όλη την υπόλοιπη χρονιά στον 2ο ηλιακό σου οίκο θα σε σπρώξει εκ των πραγμάτων να δεις ορθολογικά τα πράγματα σε επίπεδο συναισθηματικών κτήσεων και οικονομικών απολαβών. Ο Ουρανός από τον 6ο οίκο θα σου δώσει την δυνατότητα να «παίξεις τα ρέστα σου» σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ανάλογα με την αποδοχή που θα έχεις και τις ώρες που εργάζεσαι δεν θα τύχεις ανάλογης αμοιβής λόγω του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα. Έτσι «γκρίνιες» και απωθημένα που σιγόβραζαν, εδώ και καιρό, έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ποσειδώνας σου φέρνει ανέλπιστες χάρες είτε μέσα από τα παιδιά (γιατί όχι και την έλευσή του), είτε μέσα από σχέσεις ή ενασχολήσεις με κάποιο χόμπι. Έτσι, το 2015 είναι η χρόνια που θα βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη στον τομέα της εργασίας. Η παρουσία του Δία στον 10ο οίκο αναμφισβήτητα θα σου δώσει ευκαιρίες αλλά πρέπει μέσα σου να δεις κατά πόσο αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται, ακόμα, κι εσύ ο ίδιος να τις μεγαλοποιείς. Για αυτό η λέξη –κλειδί είναι «ρεαλισμός». Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις «βαρύγδουπες» εκφράσεις και να εστιάσεις στα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα από 20/2 που ο Άρης εισέρχεται στον 6ο οίκο (έως 31/3 θα παραμείνει εκεί) θα νοιώσεις πως η εργασία …δεν μπορεί να περιμένει αλλά θα πρέπει να θυμάσαι το «σπεύδε βραδέως» γιατί η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε άλλο βιασύνη και άλλο «κάνω κάτι γρήγορα!!». Σίγουρα δεν είναι μια χρονιά όπου σε βοηθά να «προαχθείς» ή να «αλλάξεις level» αλλά θα να διακριθείς και να βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον που θα αρχίσει από τις 10/8,τότε που ο Δίας θα εισέλθει στο ζώδιο της Παρθένου.
Όσον αφορά στα θέματα υγείας τα πράγματα κάπου περιπλέκονται. Ο Κρόνος επί δυο και πλέον χρόνια σε ταλαιπώρησε ψυχικά και σωματικά (αφού ήταν στο ζώδιο σου ) και γι’ αυτό είναι φυσικό κι επόμενο να έχεις επιβαρυνθεί σημαντικά. Η ηλιακή έκλειψη που γίνεται εντός του 12ου οίκου στις 4/4/2015, θα σε ταλαιπωρήσει σωματικά αφού το ενδεχόμενο της υπερκόπωσης παίζει αρκετά σοβαρά. Βέβαια η παρουσία του Ουρανού στον 6ο οίκο θα πρέπει να ληφθει υπόψη αλλά αυτό που σου συνιστώ είναι να είσαι προσεκτικός και να αποφεύγεις την νευρική οδήγηση και συμπεριφορά. Η έκλειψη στις 28/10 εντός του 6ου οίκου ίσως φέρει στην επιφάνεια παλιά προβλήματα που μάλλον τα είχες αντιμετωπίσει πλημμελώς.
Το πισωγύρισμα του Κρόνου στο ζώδιο σου (από από 15/06 έως 17/09 ) θα «φορτώσει» κάπως το πρόγραμμά σου αφού θέλει να κάνει το τελευταίο stress – test. Εκεί δίνεις τις δικές σου εξετάσεις και αυτό όσο να είναι θα σε αγχώσει, αφού κάποιοι που είναι ηλικιακά ή ιεραρχικά ανώτεροι θα σε κρίνουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Στα οικονομικά τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα. Η είσοδος του Κρόνου στον 2ο οίκο (θα έχει ήδη εισέλθει πριν τα τέλη του έτους) θα σου φέρει ανακατατάξεις και θα σε αναγκάσει εκ των πραγμάτων να «νοικοκυρευτείς». Ο Κρόνος θα γυρίσει πίσω (από 15/06 έως 17/09 ) στον 1ο οίκο και αυτό είναι μια τελευταία ευκαιρία για να φτιάξεις τα πράγματα. Ο Μάιος και Ιούνιος είναι δυο ιδιαίτεροι μήνες αφού ο Ερμής και ο Άρης θα είναι στον 8ο οίκο (τα χρήματα μέσω των άλλων) και αν και θα κάνεις τις σπατάλες σου τελικά θα καταφέρεις να κλείσεις κάποιες «τρύπες». Το πρόβλημα είναι πως σε κάθε περίπτωση δεν θα νοιώσεις την ικανοποίηση πως αμείβεσαι σωστά. Από τις 20/11 ο Ερμής θα είναι στον 2ο ηλιακό σου οίκο και αυτό θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση, αφού θα καταφέρεις να βρεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: η παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο επί τόσα χρόνια σε έκανε να έχεις συναισθηματικά πάνω –κάτω και αυτό σου «στοίχισε». Σου έλειπαν τα ερεθίσματα; Σου έλειπαν οι ευκαιρίες; Ασφαλώς και όχι αφού δεν έχει καταγράφει ιστορικά Σκορπιός που να είναι «μπακούρι» για πολύ χρόνο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο σου βγάζει «τρελές» ευκαιρίες που εσύ για ψυχολογικούς λόγους δεν τις άρπαξες. Όμως τώρα ο Κρόνος πάει στην παρακάτω γειτονιά και αυτό σε ανεβάζει. Στις 20/3 πραγματοποιείται μέσα στον 5ο οίκο (απολαύσεις, φλερτ) και μια έκλειψη που θα σου φέρει αισθηματικές ευκαιρίες και -γιατί όχι;- αν το επιτρέπουν οι συνθήκες (και ας μην το επιτρέπουν) να σουν ξυπνήσει μέσα σου το συναίσθημα απόκτησης ενός παιδιού. Θα χρειαστεί όμως να δεις τα πράγματα με ρεαλισμό αφού ίσως χρειαστεί να λάβεις κρίσιμες αποφάσεις. Πολλοί από εσάς ίσως βρεθούν στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ μιας παλιάς δοκιμασμένης σχέσης και μιας νέας.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Η πρώτη είναι Σεληνιακή στις 20/3 και θα «χτυπήσει» μέσα στον 5ο οίκο σου και θα σου «ξυπνήσει» πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η δεύτερη είναι ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 4/4/2015 στο ζώδιο του Ζυγού εντός του 12ου οίκου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού ίσως διαπιστώσεις πως έχεις περισσότερα «θέματα» να αντιμετωπίσεις απ’ όσα νόμιζες. Η τρίτη είναι Σεληνιακή στις 13/9 θα πραγματοποιηθεί εντός του 11ου οίκου κι αυτό θα σου φέρει μια «δοκιμασία» σε φιλικές σχέσεις και ίσως σε αναγκάσει να επανεξετάσεις τους στόχους σου. Τέλος η τέταρτη και τελευταία στις 28/10 πραγματοποιείται στον 6ο οίκο και θα φέρει ανατροπές στην καθημερινότητά σου.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μια χρονιά που πρέπει να αποτινάξεις τα κατάλοιπα του ψυχικού σου «πόνου» και να κάνεις πράγματα που επιθυμείς, αποκαθιστώντας σταδιακά την ψυχική σου ηρεμία όσο και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των άλλων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι τις 11 Αυγούστου στον Λέοντα και θα διευρύνει τους ορίζοντές σου καθώς υπόσχεται ευκαιρίες για κέφι, χαρά, ταξίδια, διασκέδαση. Το τρίγωνό του με τον Ουρανό μπορεί να φέρει αναπάντεχα έσοδα ή έναν κεραυνοβόλο έρωτα ή ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι – ανάμνηση ζωής. Σε κάθε περίπτωση οι εκπλήξεις θα είναι με το μέρος σου.
Μετά τις 11 Αυγούστου ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο και θα δώσει το στίγμα της επέκτασης στον τομείς της καριέρας και της οικογένειας. Αξιοποίησέ τον όσο περισσότερο μπορείς αλλά να θυμάσαι ότι θα πρέπει να μετριάσεις την τάση σου για υπερβολές και να παίρνεις συνετές αποφάσεις.
Ο Κρόνος περνάει στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2017. Η αλήθεια είναι ότι θα σε δυσκολέψει αρκετά καθώς θα σε βάλει στη διαδικασία να διαπραγματευτείς το θέμα «εγώ και οι άλλοι», προκαλώντας τα γεγονότα που θα σου υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο καθρεπτίζεσαι, τα λάθη σου, τις αδυναμίες σου, τα κίνητρα των επιλογών σου. Στο 2015 θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Αρκετά σκληρός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, όταν θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, καταλύοντας τον ενθουσιασμό και καταδεικνύοντας λάθη που μπορεί να έχεις κάνει από υπερβολική καλοσύνη ή από ιδεολογία, ποντάροντας σε ανθρώπους που ίσως σε εξαπατήσουν. Στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου που θα επιστρέψει για λίγο στον Σκορπιό, θα πρέπει να τον αξιοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να μην τους αφήσεις να αναστείλουν τη δράση και στους στόχους σου.
Ο Ουρανός παραμένει στον Κριό, το πέμπτο ηλιακό σου σπίτι, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες (θάρρος, ενέργεια, δύναμη) για να εκφράσεις τα ταλέντα σου και να παραδοθείς στον έρωτα. Οι κεραυνοβόλοι ή αντισυμβατικοί έρωτες είναι στο πρόγραμμα. Τα γεγονότα μπορεί να σε εξωθήσουν στο να κρίνεις απαραίτητο να ενδώσεις σε μια πιο φιλελεύθερη σχέση με τα παιδιά σου για να αποφύγεις τις ρήξεις.
Ο Ποσειδώνας συνεχίζει το αργό αλλά σταθερό ταξίδι του στο αγαπημένο του περιβάλλον, τους Ιχθύες και τον τέταρτο οίκο σου στην ηλιακή σου οικοθεσία, δημιουργώντας ασάφεια στη σχέση με την οικογένεια, τον σύντροφό και τους γονείς σου, ενίοτε, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι τα θεμέλια σου δεν είναι τόσο γερά όσο νόμιζες ή ότι οι γονείς σου σού παρουσίαζαν μία ωραιοποιημένη εικόνα για την οικογένεια που, ωστόσο, απέχει από την πραγματικότητα.
Με τον Πλούτωνα να συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στον Αιγόκερω, τα οικονομικά σου δέχονται έντονες πιέσεις, ιδιαίτερα τον Μάρτιο που θα σχηματίσει με απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνό του με τον Ουρανό. Αν τα γεγονότα σε εξωθήσουν να αλλάξεις εντελώς στάση στον οικονομικό τομέα, μη διστάσεις να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές γιατί μπορεί να είναι λυτρωτικές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το προηγούμενο διάστημα ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σου, ο Κρόνος, «κοσκίνισε» τις φιλίες αλλά και τις ερωτικές σχέσεις σου με σκοπό να διατηρηθούν αυτές που πραγματικά αξίζουν. Σε βοήθησε να πιστοποιήσεις τις αξίες, τα ιδανικά αλλά και τα συναισθήματα που έχουν λόγο ύπαρξης στη ζωή σου. Ίσως πάλι να σε έβαλε να πασχίσεις και να αναλάβεις ευθύνες για την υλοποίηση μιας συλλογικής προσπάθειας, κερδίζοντας πολλά σε γνώσεις κι εμπειρίες. Μπορεί να απέρριψες πρόσωπα και καταστάσεις αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι για κακό.
Αυτό το ταξίδι του στον 11ο Ηλιακό σου οίκο θα ολοκληρωθεί φέτος κι αν σου έχουν μείνει… υπόλοιπα για να διαχειριστείς και να κατασταλάξεις θα έχεις την δυνατότητα να το πράξεις από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015, που ο πλανήτης θα βρίσκεται στον Σκορπιό.

Παράλληλα όμως, με την είσοδο του στον Τοξότη ξεκινά μια νέα –περίπου τριετής- φάση εμπειριών και επιτευγμάτων σε δύο τομείς εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Κατ’ αρχήν στην δουλειά σου, βάζει τα θεμέλια μιας δικαίωσης που ίσως να περίμενες για καιρό, πράττοντας με επαγγελματική ευσυνειδησία. Αυτή η δικαίωση μπορεί να εκδηλωθεί είτε με την ανάληψη μιας νέας υπευθυνότητας-θέσης, η οποία θα σου δώσει την ευκαιρία να αποδείξεις και τις διοικητικές σου αρετές, είτε με μια έμπρακτη και οικονομική αναγνώριση των ικανοτήτων σου. Αλλά ακόμη κι αν τελικά πέσεις σε… στραβόξυλα που δεν εννοούν να εκτιμήσουν το έργο σου, μπορείς να στήσεις μια δική σου δουλειά, αξιοποιώντας τα προσόντα σου αλλά και την εμπειρία που αποκόμισες τα προηγούμενα χρόνια.
Εδώ θα έχεις και την υποστήριξη του Δία, που θα σου προσφέρει την τύχη που χρειάζεσαι σε ένα νέο ξεκίνημα αλλά και τις αναγκαίες… άκρες, που θα σε διευκολύνουν στην διεκπεραίωση των υποθέσεων σου.
Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση ίσως να περάσεις ένα διάστημα έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κενό αλλά είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο ρεαλισμός και η οργανωτικές σου ικανότητες θα σε οδηγήσουν σε ένα νέο καθεστώς, που εσύ θα ορίσεις.
Το να είσαι αυθεντία στον κλάδο σου ήταν και θα είναι για σένα ο πιο μεγάλος… έρωτας και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δρέψεις τις δάφνες σου.

Ο δεύτερος τομέας που θα επηρεάσει ο Κρόνος είναι αυτός της υγείας σου κι εδώ χρειάζεται να επιδείξεις προσοχή. Το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφή σου κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξεις, μην διστάσεις. Από εκεί και ύστερα θα κριθείς για τον πρότερο βίο σου, που αν δεν είναι «έντιμος» δεν αποκλείεται σου επιβληθούν περιορισμοί και θεραπείες, ώστε να ξαναβρείς την υγειά σου.
Μπορεί ακόμη να ασχοληθείς με προβλήματα υγείας ενός δικού σου ανθρώπου ή να νοιώσεις την ανάγκη να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου υπέρ των αδυνάτων και πασχόντων.

Όλα τα παραπάνω όμως θα βρίσκονται υπό την «χορηγία» του Άρη, ο οποίος σε θέλει… ζωηρό, ακμαίο κι έτοιμο για όλα! Μην σκεφτείς λοιπόν ούτε στιγμή ότι θα έχεις μια ήσυχη χρονιά. Αντίθετα καλείσαι να αναλάβεις δραστικές πρωτοβουλίες, κτίζοντας επάνω τους την νέα πορεία σου. Και για αρχή βάλε και την γυμναστική στο πρόγραμμα σου, αν δεν την έχεις ήδη…
Φυσικά ο «κόκκινος πλανήτης» μπορεί να σε ταλαιπωρήσει με διαρκείς αψιμαχίες σε όλα τα μέτωπα. Να ταράξει την οικογενειακή σου γαλήνη με ποικίλους τρόπους, να σε κρεβατώσει συμμαχώντας με μικρόβια και ιούς, να σε κάνει να συγκρουστείς με δικαίους και αδίκους. Όμως όση ταλαιπωρία κι αν υποστείς, η αίσθηση του μαχητή δεν θα σε εγκαταλείψει και είναι αυτή που τελικά θα σε οδηγήσει στη νίκη.

Ανάλογες διαθέσεις μπορεί να έχει απέναντι σου κι ο Ουρανός. Θρονιασμένος εδώ και χρόνια στον 4ο Ηλιακό σου οίκο απεργάζεται μαζί με το συνεταιράκι του τον Πλούτωνα, αλλαγές κι ανατροπές στην καριέρα, το σπίτι και την προσωπική σου ζωή. Το έργο του θα συνεχιστεί ανελλιπώς και το 2015, με πρώτο του μέλημα να σε φέρει… απέναντι από εκεί που βρίσκεσαι. Να σου στερήσει αυτό που έχεις και να σου δώσει αυτό που δεν έχεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι μπορείς να περιμένεις από δαύτον, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

Άξια αναφοράς είναι και η πλήρης ενεργοποίηση του άξονα 3ου-9ου οίκου, κάτι που μπορεί να έχει ποικίλες και διάφορες εφαρμογές στην ζωή σου. Οι σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα, οι νομικές υποθέσεις και τα ταξίδια φιγουράρουν ψηλά στη λίστα των γεγονότων ή των καταστάσεων που θα σε απασχολήσουν, με το τελικό αποτέλεσμα να εξαρτάται κυρίως από τις προδιαγραφές του γενέθλιου ωροσκοπίου σου. Κι ακόμη η απόκτηση συσκευών ή εξοπλισμού, είτε συμβεί εξ ανάγκης, είτε κατόπιν δικής σου επιθυμίας. Όμως η πιο δυνατή εκδοχή έχει να κάνει με τις γνώσεις και την τεχνική κατάρτιση που μπορείς να αποκτήσεις.

Τόσο οι εκλείψεις της χρονιάς, όσο και ο Δίας που από τον Αύγουστο θα περάσει στην Παρθένο και τον 9ο Ηλιακό σου οίκο, «επιθυμούν» να διευρύνουν τους ορίζοντες σου, κάτι που θα συμβεί στον μέγιστο βαθμό αν το επιθυμείς κι εσύ.
Μέχρι τον Αύγουστο βέβαια ο Δίας θα ασχοληθεί περισσότερο με τα οικονομικά σου, βελτιώνοντας τα κατά περίπτωση ή εξασφαλίζοντας σου μια ποθητή χρηματοδότηση. Κι αν μια τέτοια εξέλιξη σου φαίνεται παράδοξη εν μέσω κρίσης, έχε εμπιστοσύνη στον… «Χοντρό»! Απλά μην ξανοιχτείς πέρα από εκεί που φτάνεις, δημιουργώντας νέα χρέη, τα υπόλοιπα άστα επάνω του…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Συνεχίζεις και αυτή τη χρονιά να είσαι από τους ευνοημένους του ζωδιακού και ακόμα και αν αρχίσεις τις θεωρίες γύρω από αυτό, ο κυβερνήτης σου Ουρανός προλαβαίνει κάθε σου κίνηση και σε εκπλήσσει διαρκώς.
Εσύ του πρώτου δεκαήμερου είσαι και ο πιο χορτασμένος και τώρα πλέον περισσότερο απολαμβάνεις τη δράση σου, παρά δρας.
Εσύ του δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου πρωταγωνιστείς τουλάχιστον έως τις 11/8 που ο Δίας θα περάσει στην Παρθένο και θα στρέψει την προσοχή σου από τις σχέσεις και τις συνεργασίες στα οικονομικά, φορολογικά και περιουσιακά σου θέματα.
Έως τότε θα έχεις πολλές ευκαιρίες να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν κάθε συνεργασία αλλά και τη συντροφική σου ζωή, πάντα με ξαφνικό, υπερβολικό και εντυπωσιακό τρόπο.
Από τις 12/2 ενεργοποιείται ξανά το τρίγωνο Δία – Ουρανού έως τις 18/7 που θα αρχίσει να εξασθενεί. Σε αυτό το διάστημα όλα μπορεί να συμβούν ερχόμενος κοντά στο απροσδόκητο στην προσωπική σου ζωή.
Η επικοινωνία σου εξακολουθεί να γίνεται με τους δικούς σου όρους ενώ οι σχέσεις σου με συγγενικά και οικεία πρόσωπα της καθημερινότητας, αλλάζουν συνεχώς, ώσπου να αποκτήσουν μια καινοτόμα επαφή.

Η είσοδος του Δία στην Παρθένο στις 11/8 σε βάζει σε τροχιά συνθηκολόγησης με πολλούς και πολλά προκειμένου να σταθείς γερά, σε ότι αφορά κληρονομικές και φορολογικές υποθέσεις.

Ο Κρόνος στον Τοξότη σηματοδοτεί ειδικά για σένα του πρώτου δεκαήμερου, μια περίοδο ανακατατάξεων στο φιλικό σου περιβάλλον διαχωρίζοντας τους φίλους από την απλή παρέα, ενώ αν συμμετέχεις σε συλλόγους και ομάδες θα κάνεις ξεκαθαρίσματα σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές σου, αποσκοπώντας σε σαφείς διαδικασίες.
Το διάστημα που ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό στην ανάδρομη κίνησή του από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, εσύ του τρίτου δεκαήμερου κλείνεις οριστικά ένα επαγγελματικό σου κεφάλαιο.

ΙΧΘΥΕΣ

Το 2015 μέλλει να είναι μια χρονιά όπου οι αντοχές σου θα περάσουν ένα παρατεταμένο stress-test. Ανήκεις στον μεταβλητό σταυρό & η είσοδος του Κρόνου στον επίσης μεταβλητό και πύρινο Τοξότη αλλά και αυτή του Δία στο απέναντι ζώδιο της Παρθένου σε κάθε περίπτωση θα σε αναγκάσει να δεις τα πράγματα κάπως «πιο σοβαρά». Ειδικά αν έχεις συναλλαγές με το εξωτερικό, τους χώρους της ανώτερης εκπαίδευσης ή νομικά ζητήματα ίσως νοιώσεις κάπως άβολα. Ο κυβερνήτης σου, ο Ποσειδώνας, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο ζώδιο σου και 1ο ηλιακό οίκο και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να «θολώνετε» τα νερά. Αυτό πολλές φορές να είναι καλό μιας και θα μπορείς να ξεφεύγεις από τα δύσκολα αλλά χρειάζεται να θυμάσαι την φράση που λέει «συνήθεια, η δευτέρα φύσις». Ο Κρόνος, ο συμπαντικός κριτής, μέσα από τον Τοξότη δηλαδή τον 10ο οίκο έρχεται να δει κατά πόσο έχεις εργαστεί σκληρά μα και για να «αποδώσει» τους καρπούς των κόπων σου. Ίσως νοιώσεις μια μορφή «αδικίας» αλλά αν έχεις το δίκιο με το μέρος σου το μόνο σίγουρο είναι πως θα το βρεις. Σε πρακτικό επίπεδο ο χειρισμός κάποιων «ειδικών» καταστάσεων θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό τα μελλοντικά σου σχέδια και την εξέλιξη αυτών. Στον αντίποδα όλων, ο Δίας μέσα από τον 6ο οίκο (υγεία, εργασία) θα προσπαθήσει να σε «βάλει» στον ίσιο δρόμο αλλάζοντας τις διατροφικές σου -και όχι μόνο- συνήθειες. Εν συνεχεία (από 11/8/2015) εισέρχεται στον 7ο οίκο πράγμα που σημαίνει πως γάμοι συμβόλαια και συνεργασίες είναι στα φόρτε τους. Όσο όμως και αν σου «δίνει» ευκαιρίες θα πρέπει να τις εκμεταλλευθείτε σωστά αφού ο Ουρανός (ξαφνικά και απρόβλεπτα γεγονότα) μέσα από τον 2ο οίκο (οικονομικά) μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τινάξει τον «προϋπολογισμό» σου στον αέρα. Για αυτό, άσε στην άκρη «το δώσε ημίν σήμερον» και κάνε το πλάνο σου διότι το αύριον, η εφορία και οι Δ.Ε.Κ.Ο δεν μπορούν να περιμένουν. Δυστυχώς το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα έρχεται να αποδομήσει όσα οικονομικά «παλάτια» έκτισες στην άμμο. Για αυτό χρειάζεται να επιδείξεις αλτρουισμό. Τέλος ας μην ξεχνάς πως δύο από τις τέσσερις εκλείψεις, αυτής της χρονιάς, πραγματοποιούνται στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και χρειάζονται μια επιπρόσθετη μνεία και προσοχή.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 θα είναι μια ιδιαίτερα κομβική χρονιά αφού τα πράγματα είναι «πλανητικά σχεδιασμένα» με τρόπο τέτοιο που θα πρέπει να υπερβάλλεις εαυτόν προκειμένου να κερδίσεις αυτά που σου ανήκουν δικαιωματικά. Ειδικά στις αρχές του έτους (έως τις 11/1) ο Άρης θα κινείται εντός του 6ου οίκου και θα «πυροδοτήσει» ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τα θέματα υγείας καθώς επίσης και με τα εργασιακά. Ο Δίας θα βρίσκεται εντός του 6ου οίκου και αυτό είναι για εσάς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εργαστείς και να δεις πως οι κόποι σου στοιχειωδώς πιάνουν τόπο. Κατά συνέπεια οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν (έως 11/08/2015) και αυτό θα σε εξωθήσει να βάλεις τα δυνατά σου διότι με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο μάλλον, μέχρι τώρα, λούφαρες! Το κίνητρο υπάρχει, οι ευκαιρίες ομοίως οπότε όλα καλά. Αν ανήκεις, στον κλάδο των μισθωτών ή ακόμα και αν δουλεύετε με «μπλοκάκι» τότε μέχρι και τα μέσα Αυγούστου μπορείς να ελπίζεις σε αυτό διάστημα πως η δουλειά σου θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και κυρίως μεγάλης εκτίμησης και αποδοχής. Μέσα σε όλα αυτά, εντός του 10ου οίκου, θα έχεις και έναν Κρόνο ο οποίος έρχεται να ανταμείψει όσους από το ζώδιό σου δεν είχαν επαναπαυτεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ραστώνη του Δία. Έτσι το μότο για αυτόν τον τομέα για το έτος 2015 είναι «ετοιμότητα, εντιμότητα, χαρά και εργασία». Ιδιαίτερη προσοχή για να έχεις δουλειά μα και υγεία θα χρειαστείς μεταξύ 25/09 και 3/10 όπου θα σχηματιστεί σε κοσμικό επίπεδο το τετράγωνο Άρη-Κρόνου πράγμα που σημαίνει προβλήματα στην εργασία, έντονες διαφωνίες ακόμα ατυχήματα ή και ρήξεις. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχεις κατά νου το 2015 είναι ο σεβασμός τους ανωτέρους (είτε ηλικιακά είτε ιεραρχικά). Ακόμα αν δεν «αναβαθμιστείς» μην ανησυχείς διότι ο χρόνος δουλεύει για σένα. Ο Νοέμβριος (από 20/11/2015) σε βρίσκει με τον Ερμή (έως 10/12/2015) στον 10ο οίκο που θα σου φέρει κάποιες προτάσεις που πρέπει να μελετηθούν διότι ο Ποσειδώνας στον 1ο που έχεις σε κάνει να τα βλέπεις όλα αισιόδοξα σε βαθμό… υπερμετρωπίας!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Λεφτά υπάρχουν αλλά με ρέγουλα. Βλέπεις η παρουσία του Ουρανού στον 2ο οίκο είναι το εχέγγυο πως η χρονιά από μόνη της (στα οικονομικά) κρύβει πολλές εκπλήξεις και μόνο «μονότονη» δεν θα είναι. Στις 20/2/2015 ο Άρης μπαίνει στον 2ο οίκο (οικονομικά) και θα σου βγάλει απροσδόκητα έξοδα. Εκεί θα παραμείνει έως την 1η Απριλίου αλλά η περίοδος από 3/3 έως 16/3 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού θα συναντήσει τους, Ουρανό (σε σύνοδο) και Πλούτωνα (σε τετράγωνο) κι ίσως ανατρέψει τον «προϋπολογισμό» σου, αφού κάποια χρήματα που πιθανόν να περίμενες εκείνες τις ημέρες θα καθυστερήσουν να έρθουν στα χέρια σου ή θα τα απολέσεις. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε ψύχραιμοι και κυρίως αφήνουμε τον χρόνο να περάσει. Ο θυμός και η απόγνωση είναι δυσάρεστοι και κακοί σύμβουλοι. Ας μην ξεχνάς, υπάρχουν και δυο εκλείψεις που ουσιαστικά χτυπούν τον άξονα 2ου-8ου και αυτό επιβαρύνει, όσο να ‘ναι, μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Συγκεκριμένα είναι η ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4/4/2015 εντός του 8ου οίκου (χρήματα μέσα από τους άλλους: υποτροφίες, ενοίκια, διατροφές, δάνεια, επιδόματα) θα παρουσιάσουν καθυστέρηση , κωλυσιεργία ή ακόμα και ματαίωση. Η δεύτερη είναι επίσης ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 28/10/2015 αλλά στον απέναντι οίκο (τον 2ο οίκο) και θα δημιουργήσει ζητήματα σε θέματα οικονομικά τα οποία πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα την χασούρα.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: Εδώ ίσως να έχουμε μια χρονιά «σταθμό». Η χρόνια ξεκινά με τον Βόρειο Δεσμό στον 8ο οίκο και αυτό είναι σαν τον «κυνηγό» να πηγαίνει για σαφάρι. Αυτό θα υφίσταται μέχρι και τις 11/11/2015 πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως το σύμπαν «μάλλον κάτι σου χρωστάει». Ευκαιρίες θα υπάρξουν αλλά το θέμα είναι, θα ευοδωθούν; Η ηλιακή έκλειψη στις 4/4/2015 θα κορυφώσει ζητήματα στις «επαφές» σου αφού ίσως αναπτυχτούν φλογερά συναισθήματα τα οποία θα έχουν τις ρίζες τους λίγο πριν την Σεληνιακή έκλειψη στις 26/3/2015. Αν κάποιοι από εσάς νοιώθετε πως η σχέση βρίσκεται σε τέλμα τότε μάλλον θα πείτε «καλώς όρισες νέε έρωτα». Από τον Αύγουστο του 2015 η είσοδος του Δία (πλανήτης της επέκτασης, της ηθικής μα και της απόλαυσης) στον 7ο οίκο (σχέσεις) μπορεί να σου δώσει μια τάση να ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου (το νου σου ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει sold out στους γάμους). Ιδιαίτερη προσοχή θέλει η περίοδος από 25/9 έως και 12/111 αφού ο Άρης μέσα από τον 7ο οίκο μπορεί να φέρει διαφωνίες, τσακωμούς, έριδες και χωρισμούς. Αν κάτι τελειώσει, είναι για να καλωσορίσεις τον καινούργιο έρωτα!

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αφού έχεις εκλείψεις στον άξονά σου αλλά και τον Κρόνο που εισέρχεται στον Τοξότη και θα κρίνει τις «πράξεις σου». Οι δυο εκλείψεις χτυπούν τον άξονα της προσωπικότητας ( 20/3 και 13/9) και θα ζορίσουν τόσο εσένα όσο και τους άλλους που θα «ζοριστούν» από εσένα, ενώ οι άλλες δυο θα κτυπήσουν τα οικονομικά σου.

Εν κατακλείδι: Η χρονιά του 2015 θα είναι κουραστική και δεν επιτρέπει λάθη. Εξάλλου με τον Κρόνο στον 10ο οίκο θα πρέπει να θυμάσαι την φράση του Ηράκλειτου: «ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο του καθενός».