Φασολάδα με λουκάνικα από τον.. Άκη Πετρετζίκη!!

Δημοσιεύθηκε @ 31/01/2015 στις 18:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

2

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μέτρια φασόλια

1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά

1 μεγάλη κουταλιά πελτέ ντομάτας

2 κλωνάρια δενδρολίβανο

6 – 8 σκελίδες σκόρδο

2 – 3 φύλλα δάφνης

κόκκους πιπέρι, αλάτι

1/2 σέλερυ

3 καρότα

2 κύβους μυρωδικών

Για παραλλαγές:

1 λουκάνικο χωριάτικο

καπνιστή πανσέτα

σπανάκι

φρυγανισμένο ψωμί με τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε για 8 με 12 ώρες τα φασόλια σε κρύο αλατισμένο νερό (2 πρέζες αλάτι). Σουρώνουμε και δίνουμε μια βράση στα φασόλια για 5 λεπτά και ξανασουρώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε τα φασόλια με 2 λίτρα νερό, τα μυρωδικά τον πελτέ ντομάτας (σωταρισμένο για να μην πικρίζει) και το κρεμμύδι, αφού πρώτα τα σωτάρουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε.

Πηγή: megatv.com

Tags: , , , , ,