Αυθεντική Ιταλική Πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 27/01/2015 στις 19:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Μιλάμε για μία συνταγή που είναι τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη που όσο σκέφτομαι την πίτσα που έφτιαξα με τη βοήθεια του Άκη μου τρέχουν τα σάλια. Δείτε πώς να την φτιάξετε και εσείς..

2

Τι θα χρειαστείτε..

1 φακελάκι μαγιά

250 γρ. νερό χλιαρό

1 πρέζα ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. καλαμποκάλευρο

1 πρέζα αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού

Πώς να την κάνετε..

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζετε μέσα σε ένα ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζετε τις πίτσες.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Όταν πια δεν μπορείτε να το δουλέψετε με το κουτάλι αρχίζετε να πλάθετε με τα χέρια σας στον πάγκο εργασίας.

Λαδώνετε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσετε εξαρτάται απο την εποχή.

Χωρίζετε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζετε με σιμιγδάλι.

Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε σιμιγδάλι και ανοίγετε το ζυμάρι σας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζετε παραπάνω σιμιγδάλι).

Βάζετε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής σας πάνω στην πίτσα.

Μεταφέρετε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλετε απο τον φούρνο) και ψήνετε για 5 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας και σερβίρετε.

akispetretzikis

Tags: , , , , , ,