Χάστε την επαφή με την πραγματικότητα τρώγοντας Κεφτεδάκια με Πατάτες γιαχνί!

Δημοσιεύθηκε @ 23/01/2015 στις 19:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Κρύο (όχι πολύ αλλά κρύο!), ο καιρός βροχερός (στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας) και εμείς στο σπίτι να θέλουμε σαν τρελοί να φάμε κάτι καυτό, πεντανόστιμο, υγεινό που θα γεμίσει τον ουρανίσκο μας και θα αποτελείωσει όλες τις αισθήσεις μας.

keftedesgiaxi

Ένα πλούσιο πιάτο πατάτες με κεφτέδες γιαχνί (να καίει όμως) είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δείτε πώς να το φτιάξετε σε μόλις 30 λεπτά για 4-5 άτομα..

Υλικά για τον κιμά
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι

Επιπλέον
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κύβο βοδινού Maggi
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 μπαχάρια
1 πορτοκάλι
4 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο

Πώς να το κάνετε..

Βάζετε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει και κατόπιν το στύβετε καλά.
Σε ένα μπωλ ζυμώνετε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, λίγο αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο (αν έχετε χρόνο).

Ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε τηγάνι σωτάρετε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά.

Διαλύετε τον τοματοπελτέ και τον κύβο βοδινού Maggi σε 500 ml. ζεστό νερό και τον προσθέτετε στο κρεμμύδι, προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον χυμό και μερικές φλούδες από το πορτοκάλι, σιγοβράζετε να πάρει μια βράση η σάλτσα.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τοποθετείτε τις πατάτες και τα κεφτεδάκια και περιχύνετε με την ζεστή σάλτσα.

Σιγοβράζετε το αριστούργημά σας, σκεπασμένο και δεν ανακατεύετε παρά μόνο ελέγχετε να έχει υγρά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό.

Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι πανέτοιμο για σερβίρισμα.

Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε λίγη τριμμένη φέτα ενώ μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό και στον φούρνο.

funkycook.gr

Tags: , , , , , , ,