Κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι από τον.. Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύθηκε @ 24/01/2015 στις 11:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Φτιάξτε υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με λαδάκι και πορτοκάλι

με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

koulourakia

Υλικά για 60 μικρά κουλουράκια

200 γραμμάρια ελαιόλαδο
120 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γραμμάρια ζάχαρη
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
600 γραμμάρια αλεύρι
αρκετό σουσάμι προαιρετικά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπολ. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαιόλαδο αρωματισμένο με εσπεριδοειδή για περισσότερη γεύση και άρωμα!

Πηγή: megatv.com

Tags: , , , , ,