Μία θεϊκή Τάρτα Λεμονιού από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 10/02/2015 στις 12:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Φτιάξτε μία εκπληκτική τάρτα λεμονιού με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

1

Υλικά

1 ψημένη βάση τάρτας

1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους (130 γρ.) ξεπλυμμένο και στεγνό

300 γρ. ζάχαρη

120 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους 0,5 εκ.

4 αυγά

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία βάση για γλυκές τάρτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Αν το άσπρο μέρος του λεμονιού από μέσα είναι πιο παχύ από 5 χιλ τότε το αφαιρούμε από το μισό λεμόνι με ένα μαχαίρι. Αν δεν είναι τόσο παχύ απλά το αφήνουμε όπως είναι.

Και στις 2 περιπτώσεις ξανακόβουμε το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, αφαιρώντας τα κουκούτσια του. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε τη φλούδα και τη σάρκα του λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Χτυπάμε μέχρι το λεμόνι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα και να γίνει πουρές, παίρνοντας κάθε τόσο τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι η γέμιση να γίνει λεία.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη τάρτα μας. Δεν πρέπει η γέμιση να περνάει το ύψος της τάρτας. Βάζουμε το ταψί στη μέση και πιο πάνω από τη μέση του φούρνου.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα, βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε.

akispetretzikis.gr

Tags: , , , , ,