PicMonkey Collage

Λιποθυμία θα σας έρθει και μόνο στη σκέψη ότι τα τρώτε! Πού να τα φάτε και στην πραγματικότητα!! Γεμιστά Cupcakes Σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη λέμε..

cupcakes

Μόλις 40 λεπτά θα σας πάρει να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα γεμιστά cupcakes σοκολάτας. Τολμήστε το!!

Υλικά

140 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. σόδα

1/4 κ.γ αλάτι

120 γρ. βραστό νερό

40 γρ. κακάο

60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 κ.σ. σκόνη εσπρέσο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. σπορέλαιο

2 αυγά

1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες ή 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

για την επικάλυψη

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς να το κάνετε..

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνετε 12 φορμάκια ή βάζετε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.

Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνετε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Προσθέτετε μέσα και τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Tέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζετε το μείγμα σε ίσα μέρη στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 του. Ψήνετε για 20-25 λεπτά.

Αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια για δέκα λεπτά. Τα αφαιρείτε από τις φόρμες και τα αφήνετε να κρυώσουν για 1 ώρα.

Για τη γέμιση χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάτε ξανά. Βάζετε τη γέμιση σας σε ένα κορνέ.

Για την επικάλυψη βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μία μεμβράνη μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 watt.

Αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά . Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος του cupcake γύρω γύρω,έχοντας κλίση 45 μοίρες και βγάζετε ένα κωνικό μέρος από το cupcake.

Αυτό το μέρος που βγάλατε το κόβετε σχεδόν όλο και κρατάτε μόνο το πάνω μέρος για να το χρησιμοποιήσετε σαν καπάκι στο cupcake σας. Με το κορνέ σας γεμίζετε το cupcake με τη γέμιση και βάζετε το καπάκι σας από πάνω. Αλείφετε με την επικάλυψη το καπάκι από το cupcake σας.

akispetretzikis.gr