Μία κοτόσουπα με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι ό,τι χρειαζόμαστε!

Δημοσιεύθηκε @ 11/02/2015 στις 18:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Το κρύο είναι τόσο τσουχτερό που το μόνο που θέλουμε να φάμε σήμερα είναι μία καυτή σούπα να μας ζεστάνει! Δείτε την τέλεια κοτόσουπα με λαχανικά του Άκη Πετρετζίκη και τολμήστε να την φτιάξετε έστω και για το δείπνο.

kotosoupa1

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε..

1 κοτόπουλο ολόκληρο με τα κόκαλα ξεχωριστά

2 κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες

1 πράσο σε χοντρές ροδέλες

2 καρότα

3 στικ σέλερυ σε χοντρές ροδέλες

1-2 φινόκιο χοντροκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

λίγο θυμάρι ξερό

6 κρόκοι αυγού

1-2 λεμόνια

9 κουταλιές της σούπας ρύζι για σούπα

6 κούπες νερό

αλάτι, πιπέρι

1 κονσέρβα καλαμπόκι προαιρετικά

Πώς να την φτιάξετε..

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και τα κόκαλα του κοτόπουλου μαζί με το νερό, τη δάφνη και το θυμάρι. Έχουμε τη φωτιά δυνατά μέχρι να βράσει και μετά χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά, ίσα-ίσα να σιγοβράζει ο ζωμός. Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
(ξαφρίζοντας ανά διαστήματα)

Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα από το κοτόπουλο που έχουμε κρατήσει.

Σουρώνουμε κρατώντας τον ζωμό και πετάμε τα λαχανικά και τα κόκαλα του κοτόπουλου και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.

Στην καθαρή πια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Ρίχνουμε το ρύζι, τον κύβο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ πάνω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τους κρόκους.

Με ένα σύρμα χειρός τους χτυπάμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει από κάτω και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί και έχει βράσει το ρύζι ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.

akispetretzikis.gr

Tags: , , ,