Φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι και παρμεζάνα

Δημοσιεύθηκε @ 17/02/2016 στις 15:03 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

fasolada

Ας δοκιμάσουμε αυτή τη διαφορετική συνταγή! Είναι αποκάλυψη για όσους λατρεύουν τα όσπρια αλλά και τα ζυμαρικά!

Υλικά

  • 15 ml. ελαιόλαδο

  • 30 γρ. βούτυρο

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

  • 1 σέλερι λεπτοκομμένο

  • Αλάτι κατά βούληση

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

  • θυμάρι 1/2 κ.γ.

  • 1/2 κ.γ. πάπρικα

  • 360 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη

  • 1200 ml ζωμό λαχανικών

  • 1 κονσέρβα άσπρα φασόλια

  • 200 γρ. μακαρονάκι κοφτό

  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και να ομοιογενοποοιηθεί με το λάδι. Αφήνουμε το μίγμα να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.

Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι. Σιγβράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: cookbox.gr

Tags: , , , ,