Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 1/02/2016 στις 14:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

Μια κλασική συνταγή φτιαγμένη από τον διασημότερο Έλληνα σεφ…

dear_akis

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 500 γρ. κιμά χοιρινό

  • 100 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο

  • 100 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο

  • 50 γρ. παξιμάδια

  • 50 ml  γάλα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό

  • ξύσμα από ένα 1 λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 αυγό

  • 1 σκ. σκόρδο

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 50 ml λευκό κρασί

  • 100 ml νερό

  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό

dear_akis01

Για τα μπιφτέκια

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ακι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

  • Στο μούλτι χτυπάμε τα παξιμάδια και το ψωμί του τοστ.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.

  • Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, 1 αυγό, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, τα παξιμάδια, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Για τις πατάτες

  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  • Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.

Πηγή: www.akispetretzikis.com

Tags: , , , , ,