Πίτσα με λουκάνικα… από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 4/02/2016 στις 14:45 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

dear_pizza01

Φτιάξτε την πιο νόστιμη πίτσα με λουκάνικα με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

  • ζύμη για πίτσα

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για σερβίρισμα

  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

  • αλεύρι για τον πάγκο

  • σιμιγδάλι για πασπάλισμα

  • κρέας από 4 μικρά χοιρινά λουκάνικα (αφαιρούμε το «έντερο» από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τον «κιμά» από μέσα)

  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει.

  • 10-15 μικρά φρέσκα φύλλα από φασκόμηλο

dear_pizza02

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς ετοιμάζουμε τις πίτσες.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.

  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.

  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.

  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.

  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 5 χιλ και διαμέτρου 30 εκ. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τα 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .

  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • Προσθέτουμε το ξύδι , αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί σχεδόν.

Για την πίτσα

  • Μοιράζουμε πάνω σε κάθε ζύμη τα κρεμμύδια , τον κιμά από τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε.

  • Κόβουμε τα φύλλα φασκόμηλου σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα σκορπίζουμε στις πίτσες μας.

  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο).

  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι πίτσες μας!

Πηγή: www.akispetretzikis.com

Tags: , , , , , , , ,