Το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 29/03/2016 στις 13:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

keik01Το πιο νόστιμο νηστίσιμο κέικ βρίσκεται εδώ.. δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ταχίνι

  • 200 γρ. μέλι

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το κέικ

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1,5 κ.σ κονιάκ

  • 1,5 κ.σ. ξύδι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κ.γ. σόδα

  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 100 ml χυμό πορτοκάλι

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

  • 50 ml λάδι

  • 200 ml νερό

  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 480 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε ένα μπολάκι για 2 λεπτά στα 800 watt σκεπασμένο με μία μεμβράνη για να μην κάψουμε τη σοκολάτα.

  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να δέσει ελαφρά.

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  • Μέσα στο χυμό από πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα (προσεχτικά καθώς αυτή φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ύστερα, προσθέτουμε το νερό.

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και τη ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα.

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 22 – 23 εκ.

  • Ψήνουμε στον αέρα στους 150 – 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά το κέικ μας στη μέση.

  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα της γέμισης να πάει παντού.

  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κέικ και σερβίρουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Προαιρετικά, αν θέλουμε λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο 200 γρ. κουβερτούρα ακόμα και απλώνουμε στο τέλος πάνω από το κέικ μας.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Tags: , , , , , ,