Πώς να ψήσετε τέλεια μοσχαρίσιες μπριζόλες… από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δημοσιεύθηκε @ 1/03/2016 στις 14:00 | Κατηγορία: Καλό φαγητό από

mprizola03

Ο Άκης Πετρετζίκης σας δείχνει τον τέλειο τρόπο για να ψήνετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες σας. 

Συστατικά

Για τις μπριζόλες

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • φρέσκο θυμάρι

  • δεντρολίβανο

  • 1 σκ. σκόρδο

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 γλυκοπατάτα, μεγάλη (ή 2 κανονικές)

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Για το baba ghanush

  • 1 μελιτζάνα, μεγάλη (ή 2 κανονικές)

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ελαιόλαδο

  • 1/3 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.σ. ταχίνι

  • χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ

  • ½ κ.γ. κύμινο

  • μαϊντανό

Για τις γλυκοπατάτες

  • Παίρνουμε μία γλυκοπατάτα που έχουμε πλύνει καλά και την κόβουμε κυδωνάτη – σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σ’ένα ταψί με λαδόκολλα όρθιες για να ψηθούν και να γίνουν τραγανές.

  • Κόβουμε και τη μελιτζάνα με τον ίδιο τρόπο και τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί.

  • Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά. 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμες, ξεκινάμε τη μπριζόλα.

Για τις μπριζόλες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.

  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες μας, αλάτι, πιπέρι και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα μας.

  • Όταν το τηγάνι μας κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες μας και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό περίπου σε κάθε πλευρά.

  • Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά μας, ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο, θυμάρι, δεντρολίβανο και 1 σκ. σκόρδο.

  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στις μπριζόλες και τις σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά.

  • Όταν το βούτυρο αρχίσει να ξανθαίνει, βάζουμε τις μπριζόλες σε μία σχάρα και ρίχνουμε από πάνω και το ζωμό μας. Είναι σημαντικό να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

Για το baba ghanoush

  • Αφαιρούμε τις μελιτζάνες απ’ το φούρνο και με ένα μαχαιράκι κρατάμε τη σάρκα τους και απομακρύνουμε τις φλούδες και στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.

  • Μέσα στο μίξερ, βάζουμε 1/3 σκ. σκόρδο, ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί

  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ξύσμα και χυμό από 1/2 λάιμ, πιπέρι, αλάτι, λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο και 1 πρέζα κύμινο και το baba ghanoush είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης:

Η γαλατόπιτα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη!

Αυτή η σοκολατόπιτα με μερέντα έχει τρελάνει το Facebook!

Μπακλαβάς με τη βοήθεια του… Άκη Πετρετζίκη!

Πηγή: akispetretzikis.com

Tags: , , , , , ,