Καλοκαίρι χωρίς καλαμποκάκι λέει; Δεν λέει! Τι θα έλεγες να σου έδινα μια συνταγή για το σούπερ τοστ του καλοκαιριού που θα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση κάθε φορά που θα θέλεις να φας κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο.

Οι Ινδοί το τρώνε και έτσι το τοστ σου και από σήμερα μπορείς να το τρως κι εσύ.

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς για 2 άτομα:

2-3 κ.γ. ελαιόλαδο

1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 βρασμένο καλαμπόκι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. τσίλι

αλάτι

2 μικρές ντοματούλες ψιλοκομμένες

1 ή 2 κ.σ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή τυρί κρέμα (το τυρί είναι προαιρετικό)

7-8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4 φέτες ψωμί του τοστ

Ξεκίνα βράζοντας το καλαμπόκι σε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις κρυώσει αφαίρεσε τα καλαμποκάκια με ένα μαχαίρι.

Για να φτιάξεις τη γέμιση του τοστ ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και ρίξε μέσα το σκόρδο. Σόταρε για μερικά δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και άφησέ το για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ρίξε αλάτι, πιπέρι και τσίλι.

Σβήσε το μάτι και ρίξε μέσα τις ντομάτες και τον βασιλικό. Ανακάτεψε και άσε στην άκρη.

Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.

Βάλε το μείγμα σου πάνω στη μια φέτα του τοστ και καπάκωσε το τοστ σου. Ψήσ’το για λίγο στην τοστιέρα για να γίνει τραγανό και το ψωμί. Μπορείς να το ψήσεις και στο φούρνο.

Σέρβιρε.

Δες ακόμα:

Σάντουιτς με Μπρόκολο: Ό,τι πιο Νόστιμο Έχεις Φάει Τελευταία!

Pasta all Norma: Μια Παραδοσιακή Συνταγή από τη Σικελία για να τον Εντυπωσιάσεις!