3 Φεβρουαρίου 2010

ali

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη που έδωσε η Σοφία Αλιμπέρτη στο περιοδικό Athens voice το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου)…

-Φεύγουμε από τα παιδικά χρόνια και από αυτό το κομμάτι και πάμε στη δεύτερη περίοδο της ζωής σου, την περίοδο της σχέσης σου με το μεγάλο σου έρωτα, τον Πάριο.

-Ο Πάριος ήταν για εμένα ό,τι ήταν προφανώς για όλη …
την Ελλάδα. Του είχα μια τρελή αδυναμία. Θυμάμαι, πριν τον γνωρίσω, έλεγα στη μάνα μου ότι, αν πάθει κάτι αυτός, θα πάθω κι εγώ και μετά θα πεθάνω.
Φανατική τόσο πολύ; Φανατική, ναι. Εντελώς φανατική. Και μάλιστα θα σε πάω πιο πίσω. Για να καταλάβω στα παιδικά μου χρόνια αν κάποιος ήταν πραγματικά ερωτευμένος μαζί μου, έπρεπε να ακούει Πάριο. Έπρεπε να τον φέρω στο σημείο να ακούει Πάριο και να κλαίει (γέλια), αλλιώς δεν καταλάβαινα αν είναι ερωτευμένος. Εν πάση περιπτώσει, προκύπτει μια ταινία που είχαμε κάνει τότε με τον Στάθη Ψάλτη, τον Σταμάτη Γαρδέλη κ.λπ., όπου ο Μάκης -ένας φίλος από την Πάρο- ήθελε να κάνει μια επίσημη πρεμιέρα στον κινηματογράφο της Πάρου και με ρώτησε «Θα έρθεις;». «ΟΚ, παιδιά, θα έρθω με μια βασική προϋπόθεση· να μου γνωρίσετε τον Πάριο», απάντησα.

-Άρα τον κυνήγησες τον Πάριο.

-Τον κυνήγησα… δεν κουράστηκα (γέλια). Και θα σου πω και το εξής. Είναι το μοναδικό one night stand που έχω κάνει στη ζωή μου και επειδή μου προέκυψαν παιδιά και 10 χρόνια σχέση, είπα πως δεν θα το ξανακάνω αυτό στη ζωή μου, άστο (γέλια). Το μοναδικό!

-Πώς έγινε;

-Λοιπόν, αυτό είναι για πρώτη φορά που το λέω στη ζωή μου, και αισθάνομαι λίγο περίεργα. Θα σου πω, όμως, γιατί έτσι μου βγαίνει και το νιώθω. Με το που πήγα στην Πάρο λέω σε μια φίλη μου, «εγώ σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση, θα το κάνω με τον Πάριο». Η κολλητή μου πέφτει από τα σύννεφα, με λέει τρελή, και διάφορα άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά ήμουν από παιδάκι ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο. Σκέφτηκα λοιπόν, θα το κάνω, δεν θα το ξέρει κανένας και σιγά μην τον ξαναδώ. Έτσι και έγινε. Με το που γνωριστήκαμε, το ίδιο βράδυ, υπήρξε μια αμοιβαία έλξη και ένα απίστευτο ερωτικό πάθος. Τη συνέχεια την ξέρεις. Σχεδόν μεγάλωσα με αυτόν τον άνθρωπο. “