Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Υπάρχει πολύ κόσμος που αναρωτιέται τι άνθρωπος είσαι τελικά.
Είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος, τρομακτικά κυκλοθυμική, πολλές φορές απότομη, αλλά γυρίζω πίσω και ζητάω συγνώμη. Όταν είμαι άδικη στο γραφείο, μπορεί να μείνω όλη τη νύχτα ξύπνια και το πρωί να πάω και να τους το πω. Όταν κάνω παρατήρηση μπροστά σε άλλους ανθρώπους, φροντίζω να βάλω τα πράγματα στηθέση τους μπροστά στους ίδιους ανθρώπους. Γίνομαι άδικη με τους ανθρώπους που δουλεύω κάθε μέρα, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι περνάμε καλά, γελάμε πολύ και τελικά αυτοί είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να είναι μαζί μου στο τέλος της μέρας. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή έχω μεγαλώσει ως πολύ προστατευμένο μοναχοπαίδι, που θεωρούσε πως ό,τι και να κάνει δεν θα είχε ποτέ επίπτωση.

Είναι, όμως, και σκληρός ο κόσμος για τις φιλόδοξες γυναίκες.
Απόλυτα! Βλέπω γυάλινο ταβάνι για τις γυναίκες κάθε μέρα και την αντίληψη ότι μια γυναίκα που έχει καταφέρει να κάνει κάποια πράγματα τα έχει κάνει με ανήθικο τρόπο. Έχω δει άντρες να ανεβαίνουν με ανηθικότητες που δεν φτάνει το μυαλό σου και όχι με το σταυρό στο χέρι. Εγώ, πάλι, μπορεί να πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι, αλλά ήμουν πάντα πολύ τυχερή, μου δόθηκαν ευκαιρίες. Και νιώθω ότι χρωστάω. Γι’ αυτό και έχω την εμμονή να δίνω ευκαιρίες στους ανθρώπους που είναι γύρω μου.

Τι γίνεται με την προσωπική ζωή σου;
Προσπαθώ να αποφασίσω αν μεγάλωσα και αν θα κάνω κάτι που θα δείχνει πιο μεγαλίστικο. Αυτό σημαίνει αν θα κάνω οικογένεια και θα βάλω στην άκρη τη δουλειά. Όταν ήμουν μικρότερη, φανταζόμουν ότι όλο αυτό γίνεται με κάποιο τρόπο από μόνο του, αλλά δεν γίνεται. Αισθάνομαι ότι έχω ακόμα περιθώριο. Πρόσφατα συζητούσα με ένα γιατρό και μου είπε ότι, επειδή περνούν τα χρόνια, αν με ενδιαφέρει ένα παιδί, θα πρέπει να το σκεφτώ ουσιαστικά. Και πια υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή θα ζοριστώ να αποφασίσω και δεν θα έρθουν όλα μόνα τους. Στα 35 έλεγα ότι θα ασχοληθώ σοβαρά με τη ζωή μου στα 37. Τώρα αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ στα 39. Ένας χρόνος έμεινε. Πάντα επέλεγα να είμαι με ανθρώπους που είχαν την ίδια ελεύθερη διάθεση με μένα. Και πάλι δεν έχω δίπλα μου κάποιον που θέλει να παντρευτεί, ενώ αν είχα δίπλα μου κάποιον που να με πιέζει όλα θα ήταν αλλιώς.

Οι γονείς σου θέλουν να παντρευτείς;
Ο μπαμπάς μου το θέλει διακαώς, η μαμά μου δεν μιλάει γι’ αυτό. Δεν μου το λένε, αλλά το βλέπω στα μάτια τους.

Το γάμο σου πώς θα τον χειριστείς;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα απασχολεί κανέναν ο γάμος μου μέχρι να γίνει. Μπορεί να τον κάνω στη Μυτιλήνη, εκεί που θέλω να ανοίξω ένα κατάστημα. Όταν ήμουν μικρότερη, ήθελα ένα γάμο με 1.000 καλεσμένους και εμένα στο κέντρο της προσοχής. Επειδή πια είναι σύνηθες και αρχίζω να ανακαλύπτω την αξία του να μην ασχολείται κανένας μαζί σου, νομίζω ότι θα μπορούσα να παντρευτώ μόνη μου στη Μυτιλήνη. Θα σου πω ότι είμαι από αυτές που ονειρεύονται να φορέσουν νυφικό! Θέλω ένα νυφικό με φρου φρου, φουσκωτό. Από παιδί πήγαινα στις εκκλησίες και κοίταζα τα νυφικά. Θέλω πολύ να φορέσω νυφικό. Έχω πει ότι αν δεν μου τύχει να παντρευτώ, θα βάλω ένα και θα περιφέρομαι. Ακόμα και στη Μυτιλήνη να παντρευτώ, θα βάλω ένα μεγάλο νυφικό.

Περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!